Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Informatie over afvalinzameling

30 januari 2019

In 2018 gingen alle huishoudens over op anders afval inzamelen. U brengt uw restafval zelf naar een ondergrondse container bij u in de buurt. Woont u in het buitengebied? Dan hebt u de mogelijkheid om het restafval in de restcontainer aan te bieden of zelf naar een container in de gemeente te brengen. PMD, GFT en papier halen we aan huis op. U gebruikt hiervoor een minicontainer.

Waarom moet ik ook papier en PMD in een container aanbieden?

Papier en karton halen we gratis bij u thuis op. U gebruikt daarvoor uw minicontainer. We kozen daarvoor omdat deze manier van inzamelen efficiƫnter is. Ook is de lichamelijk minder belastend voor onze medewerkers. Daarnaast waaien papier en ook de PMD-zakken bij wind weer de wijk in.
Uw woonomgeving blijft zo schoner. Losse dozen of PMD-zakken nemen wij niet meer mee.

Hoe moet ik mijn container aanbieden?

We gebruiken een vuilniswagen met zijlader. De chauffeur is alleen. Daarom is het belangrijk dat u uw container op de juiste manier aan de straat zet. Uw container staat goed als de dekselopening naar de straatkant staat. Belangrijk is ook dat er tussen de verschillende containers en obstakels (bijvoorbeeld paaltjes en lantaarnpalen) een ruimte van 30 cm is.

Mijn container is nog niet vol?

Is uw container voor minder dan de helft vol? Zet hem dan nog niet aan de straat. Bied de container een volgende keer aan. Er staan dan minder containers aan de weg. Daardoor kunnen we de routes in een keer rijden.

Geen container?

Hebt u nog geen container? Vraag deze dan aan op www.gilzerijen.nl/container.html.

Aparte afspraken voor bewoners aantal appartementen

Woont u in een appartement? Dan bewaart u PMD in een verzamelcontainer in het complex. Is er in uw appartementencomplex geen ruimte voor een verzamelcontainer? Dan mag u PMD in zakken aanbieden. Dit kan alleen als daarover duidelijke afspraken zijn gemaakt met onze afvalcoach.

Info

Hebt u vragen? Bel met het Klant Contact Centrum op telefoon 14 0161 of mail naar info@gilzerijen.nl. Hebt u een specifieke vraag voor onze afvalcoach geef dit dan aan.