Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Twee woningen gesloten na vondst hennepkwekerijen

08 januari 2019

Een woning aan de Zaaren in Rijen en een woning aan de Van Petersheimstraat in Gilze zijn voor twee maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Jan Boelhouwer besloten. Op 29 november 2018 trof de politie in beide woningen een hennepkwekerij aan.

Het is verboden om de woningen te betreden van 7 januari 2019 tot 7 maart 2019. Met deze tijdelijke sluitingen wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Ervaart u drugsoverlast?

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Boelhouwer roept daarom de inwoners van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren.

Zo maakt u een melding

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Gilze en Rijen.