Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Sleuteloverdracht carnaval in cultureel centrum Gilze

25 februari 2019

Foto: Sleuteloverdracht 2018 in Rijen (foto Jacomijn Dijkers)

De traditionele gemeentelijke sleuteloverdracht voor carnaval is dit jaar op zaterdag 2 maart. Burgemeester Jan Boelhouwer en jeugdburgemeester Yente geven symbolisch de sleutels van de gemeente aan de prinsen carnaval.

Waar is de sleuteloverdracht?

De gezamenlijke carnavalsverenigingen vroegen ons de overdracht voortaan om de beurt in Gilze of in Rijen te doen. Dit jaar is de locatie cultureel centrum De Schakel aan de Kerkstraat 104 in Gilze. De carnavalsverenigingen verzorgen de organisatie.

Wie komen er?

Tijdens deze bijeenkomst ontvangt het college van burgemeester en wethouders de carnavalsverenigingen uit de kernen Gilze, Molenschot en Rijen en andere belangstellenden. Het programma start om 10.11 uur en duurt tot 12.30 uur. De zaal is open vanaf 9.45 uur. Dat is vroeger dan andere jaren.

Wat is het programma?

De verenigingen hebben voor deze sleuteloverdracht een gezamenlijk programma voorbereid. Het voorlezen van de proclamatie is uiteraard een vast onderdeel. Wat de verenigingen verder in petto hebben, is nog een verrassing. Wij nodigen u van harte uit om het verrassingsprogramma met ons mee te beleven.