Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Wethouder Rolph Dols voorgedragen als wethouder in Tilburg

21 maart 2019

Wethouder Rolph Dols is door de fractie van het CDA in Tilburg voorgedragen als opvolger van Erik de Ridder. Dols is sinds 2010 wethouder in onze gemeente.

De CDA-fractie in Tilburg ziet in hem de ideale kandidaat. CDA-fractielid Marti de Brouwer zegt over hem: "hij heeft actuele kennis van de dossiers uit de portefeuille, is gepokt en gemazeld in de lokale politiek, is direct inzetbaar en heeft een relevant landelijk netwerk en is goed bekend in de regio en bij de provincie."

Rolph Dols kijkt er naar uit om wethouder in Tilburg te worden: "aan de ene kant ben ik enorm trots in het vertrouwen dat de CDA-fractie in Tilburg heeft in mij als persoon en wethouder. Aan de andere kant betekent deze stap dat ik afscheid neem van mijn huidige baan. We hebben veel bereikt en er staat nog genoeg op stapel. Een mooie taak voor mijn opvolger in Gilze en Rijen."

Naar verwachting zal Dols in mei de functie van de Ridder overnemen, die vanaf dat moment start als Watergraaf bij Waterschap De Dommel in Boxtel.

Burgemeester Jan Boelhouwer over de het aanstaande vertrek van de wethouder: “Het is een mooie stap voor Rolph Dols. Het is eervol dat een wethouder uit onze gemeente is gevraagd om wethouder te worden in Tilburg. We mogen er trots op zijn dat zijn werk in Gilze en Rijen hem deze kans biedt. Tegelijkertijd is het jammer voor de gemeente Gilze en Rijen. In zijn negen jaar als wethouder in onze gemeente heeft wethouder Rolph Dols veel voor elkaar gekregen en in gang gezet.”