Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Apparaten niet verkocht op de vrijmarkt?

24 april 2019

Lever ze in en ontvang een Wecycle Recycle Memo-spel

Gilze en Rijen doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraat. Inwoners die e-waste inleveren na Koningsdag, ontvangen een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op).

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. Doel van de inleveractie is om het inleveren te stimuleren van, vooral kleine, elektrische apparaten en spaarlampen. Vooral na de vrijmarkt belanden veel van deze onverkochte producten alsnog in de vuilnisbak.

Een tweede leven voor je apparaat

Denk dan aan de kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Maak kans op een sponsorcheque

Ook samen met je vereniging of buurtvereniging kun je gebruikte elektrische apparaten inzamelen en inleveren bij de milieustraat. Wecycle beloont de origineelste inzendingen met een sponsorcheque van 1.000 euro. Deze actie loopt tot en met 9 juni.

Kijk hier voor de voorwaarden.

Samenwerking

We werken al jaren samen met Wecycle. U bent er daarom van verzekerd dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu en het voorkomt de uitstoot van CO2.

Dat past ook goed in de doelstelling van de gemeente: van afval naar grondstof!