Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Burgemeester Boelhouwer neemt kijkje in keuken bij COA Gilze

16 april 2019

‘Eten verbindt mensen’. Eva Landa, locatiemanager van de COA opvanglocatie in Gilze, en burgemeester Boelhouwer hielpen mee bij het uitdelen van de avondmaaltijd aan asielzoekers. Het gaat om asielzoekers die op AZC Gilze verblijven.

Handen uit de mouwen

De asielzoekers keken wel even op toen ze de burgemeester zagen die vrolijk iedereen begroette, een praatje maakte en ook nog eens de handen uit de mouwen stak. ‘Fantastisch om op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de opvang van vluchtelingen in Gilze‘ was de reactie van burgemeester Boelhouwer. Ook sprak de burgemeester zijn waardering uit naar de medewerkers en vrijwilligers. Zij maken zeven dagen per week voor honderden mensen vers eten, delen dit uit en houden alles schoon.

Samen eten klaarmaken

Een grote centrale keuken als die in Gilze is uniek bij het COA. Op alle andere opvanglocaties in Nederland zijn asielzoekers zelf verantwoordelijk voor het klaarmaken van hun maaltijden. Ze kunnen zelf hun eten koken of kant en klare maaltijden opwarmen. In Gilze wordt intensief gebruik gemaakt van een centrale keuken. Daar wordt dagelijks met verse lokale producten warme maaltijden gemaakt door een team van vaste medewerkers en asielzoekers. Burgemeester Boelhouwer gaf aan gauw weer een kijkje in de keuken te komen nemen.

Alle hulp is welkom

Locatiemanager Evan Landa is blij met de betrokkenheid van de burgemeester. Ze doet meteen ook een oproep aan de mensen in Gilze en omgeving: “Mocht er iemand zijn die graag komt helpen, we kunnen op allerlei gebied ondersteuning voor asielzoekers gebruiken. Bijvoorbeeld in hulp bij Nederlandse taal. Asielzoekers willen zelf ook graag helpen bij het doen van vrijwilligerswerk buiten de opvanglocatie. Neem gerust eens contact op met de locatie voor meer informatie!”