Heeft u ook een voetstapje gevonden in Gilze?

09 augustus 2019

Op 1 augustus gingen inwoners op pad met de politie en medewerkers van Veiligheid en Handhaving van de gemeente. Ze rolden samen de ‘Voetjesactie’ uit in Gilze Zuid. De Voetjesactie zorgt ervoor dat inwoners zich bewuster worden inbraakgevoelige situaties in hun huis en buurt.

Door de ogen van de inbreker

Na een korte instructie gingen de inwoners op pad. Tijdens de actie is er bijvoorbeeld gekeken of ramen en deuren waren afgesloten. Ook gaven de politie en gemeente voorbeelden van inbraakgevoelige situaties. Aan bod kwamen ook auto’s die niet op slot waren en in sommigen lagen waardevolle spullen.

Voordeur wagenwijd open

Tijdens de actie zagen we diverse containers op straat. Inbrekers kunnen deze gebruiken om op te klimmen. Ook troffen we een auto aan waarvan de ramen nog open waren. En zelfs een woning waarbij de voordeur openstond vanwege het warme weer. Bewoners en eigenaren werden zoveel mogelijk direct bewust gemaakt van de situatie. Als bewoners niet thuis waren werd er een ‘voetje’ achtergelaten. Op het ‘voetje’ staat de tekst dat het ook de voet van een inbreker had kunnen zijn. Over het algemeen zijn de inwoners van Gilze zich zeer bewust van inbraakgevoelige situaties.

Buurtpreventie

Wilt u meer informatie over buurtpreventie of aan willen sluiten bij een buurtpreventie whatsapp-groep? Stuur dan een mail naar veiligheid@abg.nl. Dit geldt natuurlijk ook voor de kernen Rijen, Hulten en Molenschot.

Bel bij een verdachte situatie altijd 112!