Koninklijke onderscheidingen bij Aangespannen Dag Gilze

25 augustus 2019

Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de Aangespannen Dag Gilze, op zondag 25 augustus jl., reikte burgemeester Jan Boelhouwer Koninklijke onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. Hij deed dat aan mevrouw Lian Thielen en de heren Jan Voermans en Frie Klijs.

Lian Thielen

Lian Thielen is al 25 jaar secretaris, penningmeester en vrijwilliger van de Aangespannen Dag. Een hele klus voor een evenement van deze omvang.

Ze bedenkt nieuwe elementen voor het evenement. Tijdens de wedstrijddagen neemt zij de administratie van deelnemers en vrijwilligers voor haar rekening. Daarnaast ondersteunt ze haar man (voorzitter) bij de ontvangst van genodigden. Haar kracht is de persoonlijke aandacht die zij voor iedereen heeft.

Daarnaast was ze acht jaar actief als bestuurslid van Parochie St. Petrus Banden. In een voor de parochie moeilijke tijd leverde ze een belangrijke bestuurlijke bijdrage om de parochie op een goede koers te brengen en te houden. Ze stimuleerde een goede communicatie tussen de werkgroepen van de parochie, ontwikkelde nieuwe vormen voor kinder- en jeugddeelname aan het kerkelijk leven en vertegenwoordigde de parochie in de regionale samenwerking. Daarnaast gaf ze als oud-onderwijzeres ook enkel jaren op vrijwillige basis les aan kinderen op het AZC in Gilze.

Jan Voermans

Jan Voermans is ook vanaf het eerste uur als vicevoorzitter betrokken bij de Aangespannen Dag. Hij is verantwoordelijk voor het regelen van allerlei benodigdheden, het aansturen van vrijwilligers en de heer Voermans helpt mee bij de op- en afbouw van het wedstrijdterrein. Daarnaast heeft hij een rol bij de sponsoring van het evenement. Ook zorgt hij er samen met anderen voor dat het terrein er netjes bij ligt.

Hij wordt getypeerd als een harde werker. Daarnaast was hij negen jaar bestuurslid van Ponyclub Wilhelmina. Daar droeg hij zorg voor het transport naar de wedstrijden, leverde hij een bijdrage aan de clubkas door het ophalen van oud ijzer en was hij samen met een medebestuurslid verantwoordelijk voor het clubgebouw en het oefenterrein.

Frie Klijs

Frie Klijs is 25 jaar vrijwilliger waarvan 17 jaar ook bestuurslid. Hij is mede verantwoordelijk voor de financiƫle kant van het evenement. Hij zorgt voor de nodige sponsoring en hij zorgt voor de programmacatalogus. Daarnaast staat ook hij aan het roer bij de op- en afbouw van het wedstrijdterrein en begeleiden van vrijwilligers. Ook voor minder leuke klusjes kunnen mensen bij hem terecht. De heer Klijs is een onverwoestbare kracht bij dit evenement.

Daarnaast was hij acht jaar commandant van Ponyclub Wilhelmina Gilze. In die rol leerde hij ruitertjes dressuur rijden en later ook synchroon rijden. Hij was ook aanwezig bij de concoursen. Verder organiseerde en begeleide hij de ponykampen.