Jaarafrekening riool- en afvalstoffenheffing

26 september 2019

Onlangs is de jaarafrekening van de riool- en afvalstoffenheffing van de gemeente Gilze en Rijen verzonden. Deze is verstuurd door Brabant Water, die namens de gemeente Gilze en Rijen deze service verzorgt. Deze afrekening gaat over de periode 1 september 2018 tot 1 september 2019. Een aantal klanten heeft hierbij een te hoog voorschot berekend gekregen. De berekening van dit nieuwe voorschot is gebaseerd op een foutief aantal ledigingen van de afvalcontainers.

Uiteraard vinden we dit erg vervelend. We bieden dan ook onze oprechte excuses aan.
De gemeente gaat ervoor zorgen dat het voorschot automatisch wordt aangepast. Het voorschot voor de volgende maanden wordt gebaseerd op het juiste aantal ledigingen. De inwoners die een te hoog voorschot hebben gekregen, krijgen nog dit jaar automatisch een verlaging van het voorschot. Zo voorkomen we dat de terugbetaling van het te veel aan voorschot pas volgend jaar september plaatsvindt.

Inwoners hoeven dus geen verdere actie te ondernemen. Heeft u desondanks toch nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de Gemeente Gilze en Rijen via nummer 14 0161.