Wielrenners ronde van Spanje 2020 door Gilze, Molenschot én Rijen

20 november 2019

Op zondag 16 augustus 2020 is de derde etappe van de ronde van Spanje; de Vuelta. En de wielrenners rijden door onze gemeente. Wil je de renners zien in onze gemeente tijdens de derde etappe? Kom dan naar Gilze, Molenschot of Rijen. Beleef het mee of doe mee om er een veilige en onvergetelijke doorkomst van te maken. 

Wat is de route?

Het peleton start vanuit het Kasteel van Breda. Via Ulvenhout, Strijbeek en Chaam gaan ze naar Baarle-Nassau en Alphen en daarna rijden ze naar onze gemeente. De renners komen via de Alphenseweg Gilze binnen. Via de Heuvel, Raadhuisstraat, Bisschop de Vetplein, Oranjestraat en Biestraat gaat het richting Molenschot. In Molenschot doet de koers de Molenschotsedijk, Lijndonk, Broekstraat en Heideweg aan. Via de N282, Europalaan en Hannie Schaftlaan gaat het richting Dongen. Na 194 kilometer trekt het peloton weer door Breda waar de finish van de etappe is. De volledige route vindt u op de site van de Vuelta.

Helpt u mee als vrijwilliger?

Beleef het ook mee op 16 augustus en kom de renners aanmoedigen. Of maak voor één dag onderdeel uit van de organisatie van een wielerkoers en meldt u aan als vrijwilliger. En wilt u iets organiseren langs het parkoers? Zoek even afstemming met ons, we juichen dit van harte toe.
Meer informatie of als vrijwilliger meewerken? Meem contact op met Jan Coolen via jancoolen@abg.nl of bel hem op 088 - 382 14 02.