Gilze en Rijen heeft Sportakkoord al ondertekend

11 december 2019

Als één van de eerste gemeenten in de regio hebben wij al een Lokaal Sportakkoord. En dat is natuurlijk een prachtige prestatie na een proces wat in zes maanden is doorlopen. 

Lokaal Sportakkoord

In navolging op het Nationaal Sportakkoord zijn alle drie ABG-gemeenten al in de eerste ronde voor Lokale Sportakkoorden aangehaakt. Afgelopen mei verdienden de gemeenten Gilze en Rijen, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau de rijkssubsidie voor het aanstellen van een sportformateur. Deze ging meteen aan de slag. Al voor de zomervakantie waren er de startbijeenkomsten en in september de themabijeenkomsten. Alle opbrengsten werden verpakt in Lokale Sportakkoorden per gemeente. Deze zijn ingediend bij het Rijk. De ABG-gemeenten hebben nu mooie uitvoeringsbudgetten gekregen voor 2020 en 2021. 

Nieuwe sportactiviteiten

Het Lokale Sportakkoord heeft er voor gezorgd dat er op deze manier 14 nieuwe sportactiviteiten tot stand zijn gekomen. Deze worden uitgevoerd door sportclubs, scholen, zorg- en welzijnsorganisaties, de GGD en verschillende bedrijven. Voor Baarle-Nassau zijn op deze manier 12 nieuwe sportactiviteiten tot stand gekomen en voor Alphen-Chaam 17. 

Officiële ondertekening

De officiële ondertekening van het Lokale Sportakkoord Gilze en Rijen was 10 december in de kantine van Hockeyclub Gilze-Rijen (H.C.G.R.). De partners tekenden het officiële document en plaatsten hun handtekening een groot doek. Hetzelfde programma vindt dinsdag 14 januari plaats in het gemeentehuis van Baarle-Nassau. In de gemeente Alphen-Chaam vond op 2 december de officiële ondertekening plaats.