Veel belangstelling bij avond vrijwillige besturen

16 december 2019

Na de lunches voor alle vrijwilligers op 6 en 7 december, was er donderdag 12 december een avond voor vrijwillige besturen. Ook voor deze avond was er veel belangstelling. Ruim 90 vrijwilligers waren aanwezig. Zij zetten zich in bij 50 verenigingen.

Iets terugdoen

De besturen kregen een vrijwilligerscompliment. Deze kunnen zij inzetten voor hun vereniging of organisatie. Wethouder Ariane Zwarts: “Bij het besturen van een vereniging of organisatie komen vaak weer hele andere dingen kijken dan bij het andere vrijwilligerswerk. Goed om deze vrijwilligers daarom op deze manier samen te brengen. Ook voor hen is deze avond een dankjewel. Zij doen het hele jaar iets voor een ander. Nu doen wij iets voor hen. Ik ben er bijzonder trots op dat we zoveel enthousiaste vrijwilligers hebben in onze gemeente.” 

Vrijwilliger van de toekomst

Spreker Ad Bastiaanse nam ons mee naar ‘de vrijwilliger van de toekomst’. Met veel humor en sprekende voorbeelden gaf hij het belang aan van een open mind die nodig is. Het publiek had daarbij een actieve rol. Juist in deze tijd, waar de computer een steeds grotere rol speelt in de maatschappij (robotisering), is het belangrijk om veel meer te varen op de ‘soft skills’ van de rechter hersenhelft. Dus uw emotionele, creatieve, intuïtieve, beeldende en empathische kant. De vrijwilliger gebruikt deze vaardigheden al, zonder enige twijfel. De vrijwilliger staat open voor de medemens. Dat bleek ook tijdens de avond.