Bepaalt u mee welk kunstwerk straks op het Raadhuisplein staat? Stem nu!

13 januari 2020

Een van de ingediende kunstwerken

Woont u in onze gemeente en wilt u ook mee bepalen welk nieuw kunstwerk er op de wisselsokkel op het Raadhuisplein in Rijen komt? Breng dan uw stem uit op uw favoriete kunstwerk. Dat kan tot en met 29 februari op www.kunstindegemeente.nl. Als u stemt, maakt u bovendien kans op gratis toegangskaarten voor de Brabant Art Fair in Breda.

Hoe werkt het?

Elk jaar kan een andere kunstenaar zijn/haar werk laten zien op de wisselsokkel aan het Raadhuisplein. Op dit moment staat het beeld van Adriaan Seelen uit Rijen op de sokkel. Afgelopen maanden konden kunstenaars hun ontwerpen indienen. Op bovengenoemde website ziet u de tien kunstwerken waaruit u kunt kiezen. De kunstwerken zijn gemaakt of ontworpen door kunstenaars uit onze gemeente en de regio. Dat zijn Rogier Ruys (Breda), Peter Koks (Rijen), Frank van der Loo (Tilburg), Conny Mahieu (Dongen), René Donders (Tilburg), Paprikachips ( Tom l' Istelle en Annamaria van Egmond uit Tilburg) en Niko de Wit (Rijen) en Heren4 (collectief van Kunstbroeders uit Tilburg).

Wanneer weten we welk kunstwerk het wordt?

Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen, kiest een jury het winnende kunstwerk. Dit kunstwerk staat vanaf komende zomer een heel jaar op de wisselsokkel. De jury  bestaat uit David Vermorken (wethouder kunst en cultuur), Cinthie van Riel (Kunstcommissie), Mark Tittulaer (Cultuurplaats) en Raoul Locht (voorzitter Stichting Kunstweek).