Bestemmingsplan voor nieuwe woonwijk Laarspad in Gilze aangeboden aan gemeenteraad

22 januari 2020

Sinds 2016 werkt de Provincie Noord-Brabant, via Ruimte voor Ruimte C.V., aan de ontwikkeling van de woonwijk Ruimte voor Ruimte Laarspad in Gilze. Dit ligt ten zuiden van de Hoevenaarsstraat en omvat zo'n 65 woningen. Voor de bouwplannen is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het college vraagt de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen in de gemeenteraadsvergadering van 17 februari 2020.

Wethouder Sandra Diepstraten kijkt uit naar de start van de bouw van de nieuwe woonwijk aan de rand van Gilze: “De ruime en groene opzet van dit bouwplan voegt een nieuw type woonwijk toe aan Gilze. Er is ruimte voor een duurzame inrichting en om bomen uit te laten groeien tot monumentale bomen. In de nieuwe woonwijk is veel ruimte om naar eigen wens een huis te bouwen. Daarbij is er keuze uit grote en kleinere bouwkavels. Dit plan draagt bij aan de doorstroming op de woningmarkt.”

Omwonenden hebben gevraagd om een ontsluitingsweg voor bouwverkeer aan te leggen met als doel om de kern Gilze te ontzien. De gemeente en Ruimte voor Ruimte onderzoeken de mogelijkheden. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is, start het bouwrijp maken van de gronden. Meer weten? www.ruimtevoorruimte.com/voorbereiding/gilze