Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijvenpark Midden – Brabant Poort

31 januari 2020

Bedrijvenpark Midden – Brabant Poort langs de A58 in Gilze heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Continu Samenwerken behaald. Dit Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar langdurig wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Ondernemers, gemeente, politie en brandweer verdienden het keurmerk vanwege de gezamenlijke aanpak van overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer.

“Zorgen voor een veilige omgeving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Deze samenwerking tussen hulpdiensten, bedrijven en gemeente laat zien hoe we samen deze verantwoordelijk kunnen nemen. Ik feliciteer iedereen van harte met het behaalde keurmerk, aldus burgemeester Jan Boelhouwer. 

De KVO-methode geldt als een goede basis om in samen te werken aan kwaliteit in veiligheidszorg. MKB-Nederland begeleidt de bedrijventerreinen en biedt gratis hulp aan door inzet van procesbegeleiders KVO-B. Terreinen die alle stappen hebben doorlopen krijgen aan het eind als waardering het Keurmerk. Na twee jaar volgt een evaluatie en hercertificering.

“Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. Met de gezamenlijke aanpak voorkomen we dit en zorgen we er voor dat Midden-Brabant Poort een interessante vestigingsplek is en blijft voor ondernemers uit met name het Midden- en Kleinbedrijf. Deze erkenning van MKB-Nederland onderschrijft het succes van de gezamenlijke aanpak”, reageert wethouder David Vermorken op het toegekende keurmerk.