Lies de Bruijn-Arts kreeg Koninklijke Onderscheiding uitgereikt

27 januari 2020

Burgemeester Jan Boelhouwer reikte op zaterdag 25 januari een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Lies de Bruijn-Arts. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat deed hij in Breda tijdens de viering van het 50 jarig jubileum van de Brabantse Wieler Federatie.

Lies de Bruijn (19 december 1938) zet zich al 45 jaar in voor de wielersport. Zij verzorgt sinds 1975 tot heden de inschrijvingen en beheert de kas bij verschillende wielerwedstrijden.

Dat deed zij voor Wielervereniging De Vrije Coureur (1975-2012), Midden Brabantse Cross Bond (1980-2002) en doet dat ondanks haar hoge leeftijd nu nog steeds voor de Brabantse Wieler Federatie (1975-heden).

Daarnaast is zij al geruime tijd mantelzorger voor haar slechtziende broer. Eerder deed zij dat ook voor haar andere broer, maar die overleed in 2013.

Zij wordt getypeerd als een energieke vrouw, flexibel, accuraat, stressbestendig met een gezonde dosis humor en zeer populair bij de vele renners. Vandaag de dag werkt ze veelal met (veel) jongere collega’s. Ook dat gaat haar makkelijk af.