Plantgoedactie dit jaar in teken van eikenprocessierups

31 januari 2020

Woont u in onze gemeente? Dan kunt u meedoen met de plantgoedactie. Dit is een gezamenlijke actie van de Natuur- en landschapsvereniging Gilze en Rijen (NLGR), UilenWerkgroep en de gemeente. U kunt voordelig planten kopen voor uw tuin. De gemeente stelt hiervoor een budget beschikbaar en betaalt de helft van de aanschafkosten. Dit jaar staat de actie in het teken van de bestrijding van de eikenprocessierups. De planten zijn goed voor insecten, vogels en egels de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

Hoe werkt de actie?

Op www.defruitboogerd.nl ziet u welke planten u kunt bestellen. Op de lijst staan ook nestkastjes. Van 1 februari tot 1 maart kunt u uw bestelling doorgeven. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. U kunt u bestelling afhalen aan de Hoogstraat 7 te Gilze, op vrijdagmiddag 20 en zaterdagmiddag 21 maart 2020 tussen 13.00 en 17.00 uur. U kunt alleen contant betalen.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Meer informatie over de actie staat op www.natuurlijkgilzerijen.nl Daar leest u ook wat u zelf kunt doen in uw eigen tuin om de eikenprocessierups te bestrijden.