Samenwerkingsovereenkomst Midden-Brabant Poort Omloop verlengd

31 januari 2020

Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort blijft zijn naam verbinden aan de internationale wielerwedstrijd (UCI 1.2) tijdens het Wielerweekend Gilze. De naam Midden-Brabant Poort is vanaf de eerste editie verbonden aan de wielerwedstrijd. Op zondag 28 juni 2020 is de 10e editie van de Midden-Brabant Poort Omloop.

Wethouder David Vermorken (aandeelhouder CVBV Midden-Brabant Poort): “Het is mooi dat in Gilze een compleet wielerevenement plaatsvindt waar zowel de jeugd, enthousiaste recreanten en talentvolle wedstrijdrijders een podium hebben. Dat sluit aan bij het gemeentelijk sportbeleid.” Hendrik Roozen (aandeelhouder CVBV Midden-Brabant Poort): “Met de omloop zetten we al 10 jaar het Wielerweekend Gilze en bedrijvenpark Midden-Brabant Poort op de kaart.”

Het is de bedoeling dat het parcours van de Midden-Brabant Poort Omloop dit jaar gaat vanuit Gilze langs de omliggende dorpen Bavel, Chaam, Baarle-Nassau, Alphen en Riel. Anders dan in voorgaande jaren wordt eerst een grote ronde (ca. 70 km) afgelegd die net de Belgische grens passeert. Hierna volgt nog drie keer een kleinere ronde (ca. 35 km) met twee kasseienstroken, gelijk aan het parcours van voorgaande jaren.

Bas Cornelissen: “We zijn blij met de steun van het bedrijvenpark en de fijne samenwerking met de gemeente. Daarmee kunnen we onze ambities realiseren en Gilze en de regio ieder jaar ‘trakteren’ op een aansprekend wielerevenement.”