Woning aan de Zaaren in Rijen gesloten na vondst hennepkwekerij

07 januari 2020

Een woning aan de Zaaren in Rijen is voor twee maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Jan Boelhouwer besloten. Op 5 december 2019 trof de politie er een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Het is verboden om dit pand te betreden van 7 januari 2020 tot 7 maart 2020. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Gilze en Rijen een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief ge├»nformeerd over deze maatregel. 

Ervaart u drugsoverlast?

Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Boelhouwer roept daarom de inwoners van gemeente Gilze en Rijen op om het te melden als zij drugsoverlast ervaren.

Hoe maakt u een melding?

Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en de gemeente Gilze en Rijen.