Hittewimpel krijgt plek in Traditiekamer op vliegbasis Gilze-Rijen

03 februari 2020

Het warmterecord van Nederland staat op 40,7 graden en werd donderdag 26 juli 2019 gemeten op vliegbasis Gilze-Rijen. Daarmee heeft de gemeente Gilze en Rijen ook de hittewimpel in handen. In 2019 is deze hittewimpel in Warnsveld, de plaats van het oude record, officieel overgedragen aan onze gemeente. Eind januari kreeg de hittewimpel een plek in de traditiekamer op vliegbasis Gilze-Rijen.

Traditiekamer is gepaste plek

“We geven de hittewimpel graag een gepaste plek in onze gemeente. Die hebben we gevonden op de vliegbasis, de plek waar het hitterecord is gemeten. In de traditiekamer heeft iedereen de gelegenheid om de wimpel te bekijken. Ik ben de vliegbasis en de medewerkers van de traditiekamer zeer erkentelijk voor het feit dat zij onderdak willen bieden aan de hittewimpel”, aldus burgemeester Jan Boelhouwer.

Hittewimpel bekijken?

De traditiekamer ligt op vliegbasis Gilze-Rijen en is iedere woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.30 uur geopend. Toegang is gratis. Meldt u zich aan bij de hoofdpoort van de vliegbasis met een geldig ID. Groepen van meer dan 10 personen of een groepsbezoek buiten de openingstijden graag aanmelden via Traditiekamer.GilzeRijen@mindef.nl.