Reizen met de bus voor WMO-gebruikers deeltaxi mogelijk met Voor Elkaar Pas

27 maart 2024
Buschauffeur

Maakt u gebruik van de deeltaxi vanuit de WMO? Dan kunt u ook een Voor Elkaar Pas aanvragen bij de gemeente Gilze en Rijen. Hiermee kunnen u en een begeleider met de bus door het grootste deel van Brabant reizen. U kunt de pas aanvragen door te bellen met telefoonnummer 14 0161 of door een e-mail te sturen. Er is een beperkt aantal passen beschikbaar. U kunt de pas vanaf 25 maart gebruiken.

Dit houdt de Voor Elkaar Pas in

De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart. Hiermee checkt u in en uit de bus. Belangrijk om te weten, is dat u ook gewoon gebruik kunt blijven maken van de deeltaxi met uw WMO-pas. Geen probleem! U kiest zelf wanneer u met de deeltaxi of de bus reist.

Bij de Voor Elkaar Pas ontvangt u gratis een tweede pas voor een begeleider. Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om iemand mee te nemen, zoals een familielid, vriend of buurtgenoot. U kiest zelf wie u wanneer meeneemt. Deze persoon reist gratis met u mee tijdens de reis om te helpen. En ook is het gezellig om iemand mee te nemen.

Dit zijn de voordelen van de Voor Elkaar Pas

Met de pas kunt u:

  • Reizen met de bussen van Arriva in een groot gedeelte van Brabant. Onder andere in de regio Tilburg, Den Bosch, Breda, Roosendaal, Etten-Leur en Uden. U reist wanneer het u uitkomt
  • U krijgt gratis een Voor Elkaar Pas waarmee u vrij kunt reizen
  • Er mag altijd iemand gratis met u meereizen op de begeleiderspas. U kiest zelf wanneer u iemand meeneemt
  • Met de Voor Elkaar Pas kunt u gebruik maken van de bus. Met de WMO-pas blijft u gebruik maken van de deeltaxi

Wat zijn de kosten van de Voor Elkaar Pas?

De pas is voor u gratis tijdens de proef. De gemeente Gilze en Rijen en de provincie Noord-Brabant betalen de kosten.

Als de proef een succes is, kunt u de Voor Elkaar Pas mogelijk langer dan een jaar gebruiken. Over het verlengen van uw abonnement, ontvangt u tegen die tijd bericht.