Rob Kuijten exposeert met mandala-tekeningen in het gemeentehuis

9 juli 2024

Vanaf vrijdag 19 juli  tot half november 2024 kunt u in het gemeentehuis in Rijen mandala-tekeningen van Rob Kuijten bekijken. De samenwerking tussen kunstenaar en gemeente is ontstaan na de oproep ‘Kunst in het gemeentehuis’. ‘Kunst in het gemeentehuis’ biedt lokale kunstenaars de gelegenheid om hun kunst te laten zien in het gemeentehuis.  De officiële opening van de expositie is op vrijdagochtend 19 juli. Vanaf 11 uur is iedereen van harte welkom om naar het gemeentehuis te komen, de expositie te bekijken en de officiële opening mee te maken. De toegang is gratis.

Mandala-tekeningen

Mandala is een woord uit het Sanskriet. Mandala betekent daarin zoiets als cirkel of wiel. De mandala staat symbool voor oneindigheid. Ook het Hindoeïsme en Boeddhisme kennen mandala-symbolen. Voor Rob is het een bron van rust en inspiratie. Met veel geduld maakt hij zijn kleurrijke tekeningen.

Expositie bezoeken

Tijdens de officiële opening kan iedereen de tekeningen bekijken. Rob Kuijten verzorgt dan een rondleiding langs zijn tekeningen. Samen met wethouder Marielle Doremalen (kunst en cultuur) verzorgt hij zelf het openingsmoment. Na 19 juli is de tentoonstelling op afspraak te bezoeken. Wilt u aanwezig zijn bij de officiële opening op 19 juli of een afspraak maken om de tentoonstelling op een later moment te bezoeken? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat of stuur een email.

‘Kunst in het gemeentehuis’

In de gemeente Gilze en Rijen worden volop mooie kunstwerken gemaakt. Deze werken verdienen het om gezien te worden. Daarom biedt de gemeente lokale kunstenaars gratis expositieruimte aan in het gemeentehuis. Een tentoonstelling blijft maximaal 4 maanden hangen. Lokale kunstenaars waarderen dit aanbod van de gemeente. Na de eerste oproepen moest de gemeente al snel een wachtlijst maken. De komende jaren kunnen we dus volop genieten van werken van lokale kunstenaars in het gemeentehuis.