Tentoonstelling schilderijen van Dick Melker in het gemeentehuis

31 januari 2024

Vanaf vrijdag 9 februari tot begin juni kunt u in het gemeentehuis in Rijen schilderijen van Dick Melker bekijken. De samenwerking tussen kunstenaar en gemeente is ontstaan na de oproep van ‘Kunst in het gemeentehuis’, dat lokale kunstenaars de mogelijkheid biedt om in het gemeentehuis hun kunstwerken te laten zien. De officiële opening van de tentoonstelling is op vrijdagmiddag 9 februari. Vanaf 13 uur is iedereen van harte welkom om naar het gemeentehuis te komen, de tentoonstelling te bekijken en de officiële opening mee te maken. Toegang is gratis.

Acrylverfschilderijen

Van 2013 tot 2018 volgde Dick Melker wekelijks een schildercursus bij beeldend kunstenaar Gerard Kamphuis in Gilze: “van hem heb ik de basistechnieken geleerd en heeft hij me op een professionele wijze begeleid in het schilderen met acrylverf.”

In 2023 werd Dick lid van de Schilderclub van de Seniorenvereniging Rijen. “Iedere maandagmiddag werk ik er met veel plezier aan schilderen.”

Tentoonstelling bezoeken

Tijdens de officiële opening kan iedereen de schilderijen bekijken. Dick Melker verzorgt dan een rondleiding langs zijn schilderijen. Samen met wethouder Marielle Doremalen (kunst en cultuur) verzorgt hij zelf de opening. Na 9 februari is de tentoonstelling op afspraak te bezoeken. Wilt u aanwezig zijn bij de officiële opening op 9 februari of een afspraak maken om de tentoonstelling op een later moment te bezoeken? Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat via 088-3821342, of bestuurssecretariaat@gilzerijen.nl.

Over ‘Kunst in het gemeentehuis’

In de gemeente Gilze en Rijen worden volop mooie kunstwerken gemaakt. Deze werken verdienen het om gezien te worden. Daarom biedt de gemeente lokale kunstenaars gratis tentoonstellingsruimte aan in het gemeentehuis. Een tentoonstelling blijft maximaal 4 maanden hangen. Lokale kunstenaars zijn blij met dit aanbod van de gemeente. Na de eerste oproepen moest de gemeente al snel een wachtlijst maken. De komende jaren kunnen we dus volop genieten van werken van lokale kunstenaars in het gemeentehuis.