Raadhuisplein

Al jaren wordt er volop gediscussieerd over de veiligheid voor fietsers op het Raadhuisplein. We hebben uitgebreid allerlei mogelijke oplossingen bekeken. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad besloten om op drie kruispunten de voorrangssituatie te veranderen. Het gaat om de kruispunten met de Nassaulaan, Regentenstraat en Mariastraat.

Wanneer zijn de werkzaamheden klaar?

De kruispunten met de Mariastraat en met de Regentenstraat zijn al klaar. Het verkeer kan hier weer door. Er ligt nieuw asfalt, er liggen drempels en de voorrangssituatie is veranderd. Fietsers moeten hier nu voorrang geven op autoverkeer.

Het kruispunt met de Nassaulaan is nu dicht. Dit is het laatste kruispunt waaraan gewerkt wordt. Daarna is het werk helemaal klaar. Helaas is er door langer werk aan de kabels en leidingen toch wat vertraging opgelopen. We verwachten dat eind juni alles klaar is.

Hoe kan ik winkels en woningen aan het Raadhuisplein bereiken?

Tijdens de werkzaamheden leiden we het verkeer om. De omleidingsroute is aangegeven met gele borden. Winkels, woningen en het gemeentehuis blijven tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk bereikbaar. Het parkeerterrein op het Raadhuisplein is weer normaal bereikbaar.

Kan ik het gemeentehuis bereiken?

Ja, het gemeentehuis en de parkeerplaats blijven bereikbaar, maar niet via de Nassaulaan. Volgt u de route via de gele borden.

Zijn de bushaltes nog in gebruik?

Tijdens de werkzaamheden op het Raadhuisplein zijn de twee bushaltes tijdelijk buiten gebruik. Tijdens de werkzaamheden komt er geen tijdelijke bushalte. Reizigers kunnen op de bus stappen bij het NS-station.

Meer informatie

Hebt u een vraag over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Gerben Gerrits via 14 0161 of info@gilzerijen.nl.