Siertuin Den Overkaent

Vanaf 1 juli 2022 is siertuin Den Overkaent in handen van de gemeente Gilze en Rijen. De gemeente verhuist in de komende maanden de Groeituin Floralia Gilze naar deze locatie. Gilzenaar Henk Goeijers begon in 1994 met de aanleg van de siertuin. Henk gaf de tuin vorm met siergrassen, mooie waterpartijen en veel verschillende soorten vaste planten. Om de siertuin ook in de toekomst te houden, heeft Henk de siertuin overdragen aan de gemeente.

Openingstijden

Iedere maandag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur is de siertuin open.

Vanwege de zomer is de siertuin gesloten van maandag 25 juli 2022 tot en met zondag 11 september 2022.

Toegang

De toegang is gratis.

Groeituin verhuist

Vanaf 2023 is de siertuin ook een groeituin. In de Groeituin werken we samen met verschillende ondernemers, scholen en instellingen om een aantal doelen te bereiken. Dit zijn educatie aan kinderen van de lokale basisscholen, werknemersvaardigheden opdoen, toewerken naar een betaalde baan of een dagbestedingsplaats. Meer weten over de groeituin? Kijk dan op www.facebook.com/groeituinfloralia/.

Activiteiten in de siertuin

2022 staat in het teken van de verhuizing van de groeituin naar de siertuin. Deze verhuizing moet begin 2023 klaar zijn. Daarna bekijkt de gemeente wat er gaat gebeuren met alle verdere activiteiten, evenementen en bruiloften bij de siertuin. Alle informatie over dit onderwerp vind je dan op deze pagina.

Geschiedenis siertuin Den Overkaent

De geschiedenis van de siertuin begint in 1994 en is tot 1 juli 2022 geschreven door Gilzenaar Henk Goeijers. Henk kijkt in een persoonlijk verhaal terug op deze periode. Je leest het hier (PDF, 90 kb) .

Meer informatie

De groeituin heeft een eigen facebookpagina. Op deze pagina plaatsen we vanaf nu ook berichten over de siertuin en de verhuizing van de siertuin naar de groeituin. Kijk op: https://www.facebook.com/groeituinfloralia/

Wil je meer weten of heb je vragen, neem gerust contact op met Marie Louise van Meerendonk via 14 0161. Een bericht sturen mag ook naar marielouisevanmeerendonk@abg.nl.