Individuele studietoeslag

De individuele studietoeslag is bedoeld voor jongeren vanaf 18 jaar met een arbeidshandicap die een opleiding of studie volgen.

Aanvragen

U kunt individuele studietoeslag aanvragen met het formulier (PDF, 363 kb)  waarmee u ook bijzondere bijstand aanvraagt. Het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier kunt u afgeven op het gemeentehuis in Rijen of opsturen naar de afdeling Sociale Zaken. Let op dat u alle gevraagde bijlagen meestuurt.

Waarvoor is deze toeslag bedoeld?

De individuele studietoeslag is bedoeld voor jongeren vanaf 18 jaar met een arbeidshandicap die een opleiding of studie volgen.

Wanneer komt u hiervoor in aanmerking en hoe groot is de toeslag?

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de individuele studietoeslag zijn:

  • u bent 18 jaar of ouder;
  • u volgt een opleiding of studie en heeft recht op studiefinanciering of een tegemoetkoming scholieren;
  • u bent niet in staat om met voltijdse arbeid het wettelijk minimumloon te verdienen, maar u heeft wel mogelijkheden tot arbeidsparticipatie;
  • u heeft een beperkt vermogen.

De individuele studietoeslag bedraagt 300 euro per maand.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier?

Iedere vrijdag organiseren we een inloopochtend in het Budgetcafé in het Palet, Rembrandtlaan 54 in Rijen. Hier kunt u (met uitzondering van de schoolvakanties) van 09.00 tot 12.00 uur terecht met vragen over het rondkomen met uw inkomen. Het Budgetcafé is een gratis inloopochtend voor inwoners van onze gemeente. Aan de hand van uw vraag of probleem, krijgt u tips en adviezen waarmee u zelf aan de slag kunt. Een team van professionals en vrijwilligers staat tijdens de inloopochtend voor u klaar. Voor meer informatie over het Budgetcafé kunt u terecht bij het klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0161.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij uw contactpersoon. Deze kunt u rechtstreeks mailen of bellen. Heeft u geen naam, dan neemt u contact op met de gemeente Gilze en Rijen. We helpen u graag verder.