Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Subsidie en hulp voor energiezuinige woning

Wilt u er warmpjes bijzitten zonder alsmaar doortikkende gasmeter? Comfortabel aan het raam zitten zonder tocht? Profiteren van zelf aangekochte duurzame energie of wilt u uw woning gasloos maken met een warmtepomp of pellethaard? Of bent u een koploper en wilt u uw huis energieneutraal maken? Kijk dan snel naar de mogelijkheden.

Zonnepanelen en –boilers

De gemeente Gilze en Rijen verstrekt geen subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen en –boilers. Deze installaties zijn in het verleden zo goedkoop geworden, dat de investering binnen enkele jaren is terugverdiend. Gilze en Rijen is hiermee gestopt per 1 januari 2017.

Isolatie

Er is een landelijke subsidieregeling voor het isoleren van uw woning. Wanneer u twee of meer isolatiemaatregelen uitvoert (dak-, vloer-, spouwmuurisolatie) kunt u daarvoor een vergoeding krijgen. Onder voorwaarden krijgt u ook subsidie op een energiebespaaradvies. Wilt u tot het maximale gaan en uw woning ombouwen tot een energieneutrale, Nul-op-de-meter woning, dan ontvangt u zelfs een bedrag van € 4.000,00. Kijk voor de subsidieregeling en de voorwaarden op de website van de overheid, www.rvo.nl, onder de regeling 'subsidie energiebesparing eigen huis'.

Pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen

De gemeente Gilze en Rijen kent geen subsidieregelingen voor het installeren van pelletkachels, biomassaketels, warmtepompen. Er is een landelijke subsidieregeling voor, die u kunt vinden op de website van de overheid, www.rvo.nl, onder de regeling 'Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)'.