Wedstrijd ‘Kunst in de gemeente Gilze en Rijen’ open voor alle Brabantse kunstenaars

De vijfde editie van het project ‘Kunst in de gemeente Gilze en Rijen’gaat van start. Nieuw is dat kunstenaars uit heel Noord-Brabant een kunstwerk of ontwerp mogen aandragen om een jaar lang te exposeren in ’t Mollebos in Gilze. De winnende kunstenaar wint een geldprijs van 3.000 euro.

Tot en met 27 maart kunnen alle kunstenaars die in Noord-Brabant wonen (of langdurig werken) één of twee kunstwerken/ontwerpen aanmelden via info@kunstindegemeente.nl. Een vierkoppige jury maakt de selectie. Inwoners mogen daarna hun stem uitbrengen. De jury kiest uit de drie kunstwerken met de meeste stemmen de winnaar. Het kunstwerk krijgt een jaar lang een plek op de betonnen sokkel in park ’t Mollebos in Gilze. Alle informatie over deze kunstwedstrijd staat op kunstindegemeente.nl.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Saskia de Frel (textielkunstenaar, Molenschot), Jan de Jong (Neerlandicus, Gilze), Adriaan Seelen (Beeldend kunstenaar, Rijen) en Gerry Peene (beeldend kunstenaar, Gilze). ‘Kunst in de gemeente Gilze en Rijen’ is een initiatief van Stichting Kunstweek. Stichting Kunstweek wil met dit project lokale kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar verbinden.