Werk en vrijwilligerswerk

Bent u op zoek naar werk of vrijwilligerswerk en heeft u daar vragen over? Hieronder leest u, wie u hierbij verder kan helpen.

Op zoek naar werk?

Bent u op zoek naar werk en heeft u daar vragen over? Via Talent2Work kunnen we u verder helpen. Talent2work is een methode waarmee we zoveel mogelijk mensen met een uitkering aan het werk helpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Talent2Work via 14 0161 of stuur een mail naar talent2work@gilzerijen.nl.

Jeugdwerkloosheid

Ben je een jongere tussen de 18 en 27 jaar en heb je vragen over werk, scholing of inkomen/uitkering? Neem dan contact op met jongerenconsulent Khalid El Kouazi. Je kunt hem bereiken op werkdagen via telefoon 088-382 13 68 / mobiel 06-18585452 of via e-mail KhalidElKouazi@abg.nl.

Vrijwilligerswerk

VIPvoorelkaar

Als vrijwilliger kunt u het verschil maken in het leven van een ander. Wilt u als vrijwilliger aan de slag of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? Kijk dan op www.vipvoorelkaar.nl of neem contact op via:

Of kom langs bij één van de ontmoetingsplekken:

  • Donderdagen van 12.30 tot 14.30 uur: winkelcentrum Laverije, Wilhelminaplein in Rijen, onder de roltrap.
  • Woensdagen van 10.00 tot 12.00 uur: Smaak Lokaal, Wilhelminaplein in Rijen.
  • Maandagen en donderdagen van 9.30 tot 11.30 uur: Buurthuis Het Hoofdkwartier, Karel Doormanstraat 58 in Rijen.
  • Woensdagen van 14.00 tot 16.00 uur: Jumbo Hapers, Lange Wagenstraat 2 in Gilze.

In de schoolvakanties zijn de ontmoetingsplekken gesloten.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Elke vrijwilliger die werkt met kwetsbare mensen kan vanaf 1 november 2018 gratis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) krijgen. De vrijwilliger toont met de VOG aan dat hij of zij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat. Meer weten over de gratis VOG-regeling? Ga dan naar www.gratisvog.nl.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft een collectieve verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente. Vrijwilligers en organisaties zijn automatisch verzekerd en hoeven zich niet te registreren bij de gemeente. Vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers vallen niet onder de collectieve verzekering. Mantelzorgers kunnen onder voorwaarden een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering.

Meer informatie over de collectieve vrijwilligersverzekering leest u hier. Wilt u aangifte doen van een schade? Maak gebruik van het aangifteformulier schade voor vrijwilligers.