Werk en vrijwilligerswerk

Bent u op zoek naar werk of vrijwilligerswerk en heeft u daar vragen over? Hieronder leest u, wie u hierbij verder kan helpen.

Op zoek naar werk?

Bent u op zoek naar werk en heeft u daar vragen over? Via Talent2Work kunnen we u verder helpen. Talent2work is een methode waarmee we zoveel mogelijk mensen met een uitkering aan het werk helpen.

De activiteiten van Talent2Work zijn te volgen via www.facebook.com/talent2work. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Talent2Work via 140161 of stuur een mail naar talent2work@gilzerijen.nl.

Jeugdwerkloosheid

Ben je een jongere tussen de 18 en 27 jaar en heb je vragen over werk, scholing of inkomen/uitkering? Neem dan contact op met jongerenconsulent Khalid El Kouazi. Je kunt hem bereiken op werkdagen via telefoon 088-382 13 68 / mobiel 06-18585452 of via e-mail KhalidElKouazi@abg.nl.

Vrijwilligerswerk

VIPvoorelkaar

Als vrijwilliger kunt u het verschil maken in het leven van een ander! Wilt u als vrijwilliger aan de slag of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? Kijk dan op de website: www.vipvoorelkaar.nl of neem contact op via:

 • e-mail: viploket@vipvoorelkaar.nl.
 • telefonisch: 06-57345182 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur – 17.00 uur).
 • of kom langs bij het VIPLoket in Rijen of Gilze.
 • VIPLoket Rijen: Geopend op dinsdagochtend tussen 10.30 uur en 12.30 uur
  Adres: Cultureel Centrum de Boodschap, Nassaulaan 62-64 in Rijen.
  Het loket is gevestigd in de Bibliotheek.
 • VIPLoket Gilze: Geopend op dinsdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur
  Adres: Cultureel Centrum de Schakel, Kerkstraat 104 in Gilze.
  Het loket is gevestigd in de Bibliotheek.
 • Ontmoetingsplek Winkelcentrum: geopend op donderdagmiddag tussen 12.30 en 14.30 uur
  Adres: Wilhelminaplein in Rijen, onder de roltrap.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Elke vrijwilliger die werkt met kwetsbare mensen kan vanaf 1 november 2018 gratis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) krijgen. De vrijwilliger toont met de VOG aan dat hij of zij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat. Meer weten over de gratis VOG-regeling? Ga dan naar www.gratisvog.nl.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft een collectieve verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente. Vrijwilligers en organisaties zijn automatisch verzekerd en hoeven zich niet te registreren bij de gemeente. Vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers vallen niet onder de collectieve verzekering. Mantelzorgers kunnen onder voorwaarden een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering. 

Meer informatie over de collectieve vrijwilligersverzekering leest u hier. Wilt u aangifte doen van een schade? Maak gebruik van het aangifteformulier schade voor vrijwilligers.