Collectief vervoer

Collectief vervoer is een vorm van openbaar vervoer speciaal gericht op mensen met beperkingen. U wordt vervoerd van deur tot deur.

Regiovervoer

Met Regiovervoer Midden-Brabant reist u comfortabel, voordelig en veilig naar uw bestemming in de regio. Op bezoek bij familie of winkelen in de stad? Naar school of op controle bij de tandarts? Regiovervoer Midden-Brabant is er voor iedereen.

OV-reiziger

Iedereen vanaf vier jaar kan zelfstandig reizen met Regiovervoer Midden-Brabant, tegen het OV-tarief. Voor deze zogenoemde OV-reiziger is een Regiovervoerpas niet verplicht. Het reserveren van ritten is wel makkelijker met een pas. U kunt de pas aanvragen bij de klantenservice, bereikbaar via 0900-7755862.

Wmo-reiziger

De meeste reizigers van Regiovervoer Midden-Brabant hebben een Wmo-pas: een pas die zij van de gemeente krijgen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze groep betaalt een tarief dat gelijk is aan het regionale bustarief.

Heeft u een beperking en kunt u niet met de bus of ander vervoer reizen? Dan kunt u bij uw gemeente een Wmo-pas aanvragen. De consulent van de gemeente gaat dan met u in gesprek over uw mogelijkheden, beperkingen en uw vervoersbehoefte. Als u in aanmerking komt voor een Wmo-pas, dan krijgt u deze thuisgestuurd. U reist dan tegen het Wmo-tarief van Regiovervoer Midden-Brabant.

ANWB Automaatje

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Het is een aanvulling op de bestaande vervoersdiensten. ANWB AutoMaatje is ingezet als middel om inwoners langer te laten deelnemen aan het maatschappelijk- en sociale leven.

Vrijwillige chauffeur worden?

Als AutoMaatje vervoert u met uw eigen auto, tegen een kleine kilometervergoeding, minder mobiele plaatsgenoten uit Rijen. U ontvangt € 0,30 per gereden kilometer en de eventuele parkeerkosten. Als AutoMaatje dient u te beschikken over een eigen auto, een geldig rijbewijs en een inzittendenverzekering. Daarnaast vragen wij om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Indien u hier niet over beschikt dan vragen wij deze (kosteloos) voor u aan. Op welke momenten u beschikbaar bent bespreken we bij een intakegesprek. Al bent u maar één moment doordeweeks, in de avond of in het weekend beschikbaar, dan helpt u al.

Interesse? Aanmelden kan bij VIPvoorelkaar.

Gebruik maken van AutoMaatje?

Aanmelden voor AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer en de eventuele parkeerkosten aan de vrijwilliger. Meer informatie over het aanmelden vindt u op www.vipvoorelkaar.nl.

Hulpcentrale Gilze-Hulten

De Hulpcentrale Gilze-Hulten verleent hulp in de meest ruime zin, vaak aan ouderen. Bijvoorbeeld het vervoer naar ziekenhuizen in de regio, de huisarts, fysiotherapeut of kapper.

De hulpcentrale houdt drie keer per week een telefonisch spreekuur en wel op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van half 10 tot half 11. Het telefoonnummer is 0161 452586.