Containers

Voor het aanbieden van gft, pmd en papier en karton gebruikt u een minicontainer. Woont u in het buitengebied dan hebt u ook voor het restafval een minicontainer. Op de afvalkalender ziet u wanneer wij deze containers legen.

Regel alles voor uw container direct online

Kosten

U betaalt jaarlijks een vast bedrag van € 138,00. Dit noemen we vastrecht. Het legen van gft-, pmd- en papiercontainers is gratis. Restafval brengt u naar een ondergrondse container.

Woont u in het buitengebied? Dan betaalt u voor het laten legen van uw container voor restafval. U betaalt per keer dat we uw container leegmaken.

 • Legen container restafval 140 liter: € 9,33
 • Legen container restafval 240 liter: € 16,00

Als u zelf uw restafval wegbrengt naar een van de ondergrondse containers in Gilze, Hulten, Molenschot of Rijen dan betaalt u per keer dat u iets in de ondergrondse container gooit.

Hoe en wanneer zet ik de containers aan de straat?

Op de ophaaldag zet u de container vóór 07.30 uur buiten. Zet de container op de clusterplaats (speciale tegel met een symbool van een afvalcontainer). De dekselopening moet naar de straatkant gericht zijn.

Als er verkeerd afval in de container zit, maken wij hem niet leeg. U moet het afval eerst goed scheiden. Daarna kunt u de container bij de volgende ophaalronde opnieuw aanbieden. Zorg ervoor dat het deksel van de container dicht is en dat de inhoud van uw container niet zwaarder is dan 75 kg.

Soms blijft er na lediging afval in de container zitten. Dit voorkomt u door het afval in de container niet te vast aan te drukken.

Haal uw lege container vóór 20.00 uur weer binnen.

Verkeerd geplaatste containers

We halen de containers op met twee verschillende vuilniswagens. Eén vuilniswagen met een zijlader en één vuilniswagen met achterlader. Deze wagens rijden in alle wijken. De chauffeur van de zijlader rijdt alléén. Hij kan een container die niet goed staat niet eerst omdraaien. Wij maken daarom verkeerd geplaatste containers niet meer leeg.

Container aanvragen

U kunt online de volgende containers aanvragen (een gft en een pmd-container per adres ):

 • Gft-container 140 liter
 • Gft-container 240 liter
 • Container restafval 140 liter (alleen als u in het buitengebied woont)
 • Container restafval 240 liter (alleen als u in het buitengebied woont)
 • Papiercontainer 240 liter
 • Papiercontainer 140 liter
 • Pmd-container 140 liter
 • Pmd-container 240 liter
 • Milieubox
 • Keukenemmer groente-, tuin- en fruitafval

Gebruik hiervoor het formulier container aanvragen.

Container omruilen

U mag één keer per jaar gratis een andere maat container kiezen. Wilt u in hetzelfde jaar nog een keer ruilen? Dan betaalt u voor elke omruil € 35,00. U kunt kiezen voor een kleine container van 140 liter of een grote container van 240 liter. Gebruik hiervoor het formulier container omruilen

Container kapot

Is er iets kapot aan uw container, zoals de deksel? Dan kunt u dit online doorgeven.

Container kwijt

Is uw afvalcontainer gestolen of bent u hem kwijt? Kijk dan eerst eens goed rond in uw buurt. De container kan per ongeluk door iemand anders zijn meegenomen.

Niet gevonden? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Dit kunt u online doen. Geef duidelijk aan om welke container het gaat. U krijgt dan zo snel mogelijk een nieuwe container.

Gaat het om een container voor restafval? Dan blokkeren wij de chip van uw vermiste container.

Containerchip uitlezen

In de containers voor restafval (buitengebied) zit een chip. U kunt online vragen om de chip van uw container uit te laten lezen. In de containerchip staat het adres waar de container thuishoort. Twijfelt u eraan of u uw eigen container nog heeft, dan kunt u vragen of wij de chip komen ‘uitlezen’. Maak hiervoor gebruik van het formulier containerchip uitlezen.

U kunt het beste uw eigen container merken met bijvoorbeeld een sticker of uw huisnummer. Zo weet u altijd welke container van u is.

Sticker voor mijn container aanvragen

Let op! Wist u dat de sticker met streepjescode niet op de container hoeft te zitten?

Wij registreren de keren dat u de container aanbiedt. Dit doen we via een chip die aan de voorkant onder de rand zit. De sticker met streepjescode is bedoeld voor herkenning van uw container(s).