Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Containers

U betaalt voor het inzamelen van afval een vast basistarief en daarnaast een bedrag voor iedere keer dat wij uw container legen. Voor flats en appartementencomplexen gelden aparte regels.

Regel alles voor uw container direct online

Kosten

Vaste kosten afvalstoffenheffing

Vaste kosten per maand

Prijs

Gebruik maken van verzamelcontainers: boven- en ondergronds

€ 6,85

Container: per perceel

€ 6,59

Variabele kosten legen container

Variabel tarief per geleegde minicontainer

Prijs

Legen van grijze container 140 liter

€ 5,69

Legen van grijze container 240 liter

€ 9,75

Legen van groene container 140 liter

€ 0,88

Legen van groene container 240 liter

€ 1,50

Legen van papiercontainer

gratis

Hoe en wanneer zet ik de containers aan de straat?

 • op de ophaaldag mag u de container vanaf 07:30 uur buiten zetten
 • plaats uw container op een verzamelplaats. Deze plekken kunt u herkennen aan een stoeptegel met een afbeelding van een container erop
 • zorg ervoor dat het deksel van de container dicht is en dat de inhoud van uw container niet zwaarder is dan 75 kg
 • Zet de container op de juiste manier op straat. Voor de zijbelader zo dat de opening in de richting van de straat wijst en voor de achterbelader zo dat de handvatten in de richting van de straat wijzen
 • haal uw lege container vóór 20:00 uur weer binnen

Vuilniswagen met zijlader of achterlader?

Op dinsdag, donderdag en vrijdag halen wij in de wijken 2A, 2B, 4A, 4B, 5A en 5B het afval altijd met de zijlader op. Op maandag en woensdag zamelen wij in de wijken 1A, 1B, 3A en 3B het afval met twee vuilniswagens in. Eén vuilniswagen met zijlader en één vuilniswagen met achterlader. Deze twee systemen vragen verschillende manieren van aanbieden van uw container.

De containers die wij met de zijlader legen staan goed als de opening van het deksel aan de straatkant zit en de wielen en handvatten van de container aan de kant van het trottoir/de berm. Als geheugensteun voor de juiste plaatsing kunt u gebruik maken van de sticker op het deksel van uw container. Belangrijk is ook dat er tussen de verschillende containers en obstakels (bijv. paaltjes en lantaarnpalen) een ruimte van 30 cm is.

Haalt de vuilniswagen met achterlader bij u in de straat het afval op? U treft dan geen sticker op uw container. De container staat dan goed met de handvatten en de wielen aan de straatkant.

Op uw afvalkalender staat in welke wijk u woont. De afvalkalender is ook online in te zien.

Verkeerd aangeboden containers

De chauffeur van de zijlader rijdt alléén. Het is voor hem niet mogelijk om verkeerd aangeboden containers goed te zetten. Wij maken daarom verkeerd aangeboden containers niet meer leeg.

Container aanvragen

U kunt online de volgende containers aanvragen:

 • Groene container 140 liter
 • Groene container 240 liter
 • Grijze container 140 liter
 • Grijze container 240 liter
 • Papiercontainer 240 liter (blauwe container)
 • Milieubox
 • Keukenemmer groente-, tuin- en fruitafval

Maak hiervoor gebruik van het formulier container aanvragen.

Container omruilen

Het is mogelijk om één keer per jaar gratis een andere maat container te kiezen. Wilt u in hetzelfde jaar nog een keer ruilen? Dan betaalt u voor elke omruil € 35,00. U kunt kiezen voor een kleine container van 140 liter of een grote container van 240 liter. Maak hiervoor gebruik van het formulier container omruilen.

Container niet (volledig) geleegd

Is uw container niet (volledig) geleegd? Dan kunt u dit online doorgeven.

Container kapot

Is er iets kapot aan uw container, zoals de deksel? Dan kunt u dit online doorgeven.

Container kwijt

Is uw afvalcontainer gestolen of vermist? Kijk eerst eens goed rond in uw omgeving. De container kan per ongeluk door een ander zijn meegenomen.

Niet gevonden? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Wij blokkeren dan de chip van uw vermiste container. U kunt de vermissing van uw container online doorgeven. Geef duidelijk aan om welke container het gaat. U krijgt zo snel mogelijk een nieuwe container.

Containerchip uitlezen

U kunt online een aanvraag doen om de chip van uw container uit te laten lezen. In de containerchip staat het adres waar de container thuishoort. Twijfelt u eraan of u uw eigen container nog heeft, dan kunt u vragen of een medewerker de chip komt ‘uitlezen’. Maak hiervoor gebruik van het formulier containerchip uitlezen.

Om twijfel te voorkomen, kunt u het beste uw container merken. Dat kunt u doen door het huisnummer op de container te vermelden of er een sticker op te plakken.

Sticker voor mijn container aanvragen

Let op! Wist u dat de sticker met streepjescode niet op de container hoeft te zitten?

Wij registreren de keren dat u de container aanbiedt via een chip die aan de voorkant onder de rand is gezet. De sticker met streepjescode was bedoeld voor herkenning van uw container(s) bij het uitdelen in 2006.

Als u uw container(s) herkenbaar wilt maken, dan kunt u dit ook doen door een andere sticker op uw container(s) te plakken.

Container(s) inleveren

Wilt u uw container inleveren? Maak dan gebruik van het formulier container(s) inleveren (PDF, 42 kb) .