Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is maximaal 5 jaar geldig, persoonsgebonden en niet gekoppeld aan een kenteken.

Gehandicaptenparkeerkaart

U komt in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart als u:

  • langer dan 6 maanden met de gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter kunt lopen. In dit geval komt u in aanmerking voor een bestuurderskaart.
  • als u continu afhankelijk bent van de hulp van een bestuurder. In dit geval komt u in aanmerking voor een passagierskaart.

Kosten

kosten gehandicaptenparkeerkaart

Product

Prijs

Keuringskosten

€ 51,90

Legeskosten

€ 30,85

De gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden. Bij overlijden moet de kaart worden ingeleverd. Diefstal of verlies moet u meteen melden.

Aanvragen

  1. Vul het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart (DigiD) in.
  2. Aan de aanvraag is een wettelijk verplichte keuring verbonden. Hiervoor dient u direct een bedrag van € 51,20 te betalen.
  3. Een keurende instantie stelt een geneeskundig onderzoek in. Mogelijk kan een keuring achterwege blijven. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente Gilze en Rijen.
  4. De gehandicaptenparkeerkaart moeten wij aan de aanvrager persoonlijk uitreiken. U ontvangt bericht wanneer hij voor u klaar ligt.
  5. Wanneer u de gehandicaptenparkeerkaart ophaalt, dient u € 30,45 aan legeskosten te betalen. Maak hiervoor een afspraak.