Laadpalen elektrische auto

Waarschijnlijk rijden er in onze gemeente in de toekomst meer elektrische auto’s dan benzineauto’s. Elektrisch rijden wordt steeds meer de norm. Om elektrisch rijden voor iedereen mogelijk te maken, hebben we meer laadpalen nodig. Vattenfall plaatst in opdracht van de provincie nieuwe openbare laadpunten in onze gemeente. We doen mee met dit project van de provincie. Heeft u geen oprit of een garage, dan kunt u zelf een openbare laadpaal aanvragen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de mogelijkheden in onze gemeente.

Openbare laadpalen elektrische auto

Het aantal elektrische auto's in Nederland stijgt hard. Dat is goed nieuws, want elektrisch rijden is veel duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Daarom plaatst Vattenfall in opdracht van de provincie Noord-Brabant 2.000 nieuwe laadpunten in de provincie. Onze gemeente doet mee met dit project. Alle laadpunten hebben 100% windenergie uit één van de windparken in Nederland. Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving. De openbare laadpalen zijn voor elektrische auto’s van mensen die geen oprit of garage hebben en hun auto dus niet op eigen terrein kunnen opladen. Lees hier meer over openbare laadpalen voor elektrische auto's.

Een openbare laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto, maar geen eigen terrein voor een laadpunt of is er nog geen laadpaal bij u in de buurt? Vraag uw laadpaal dan hier aan. Die laadpaal kost u niets; u betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto.

Subsidie voor advies voor Verenigingen van Eigenaren

Het rijk geeft subsidie (Subsidieregeling energiebesparing eigen huis) voor de advieskosten voor het aanleggen van een of meer oplaadpunten. Deze subsidie is bestemd voor Verenigingen van Eigenaren, woonverenigingen en wooncoörperaties met een eigen parkeergelegenheid.

Meer informatie hierover en over de voorwaarden vindt u op www.rvo.nl.