Herbestemming Tropical-Margriethal

Op de plaats van het sportcomplex Tropical-Margriethal is een nieuwe sporthal gebouwd. Ook komt er nog een nieuw woongebouw: een nieuw groen en duurzaam woonhart in Rijen.

Wat hieraan vooraf ging

In het plangebied stonden zwembad Tropical en sporthal Margriethal. Zowel het zwembad als de sporthal waren aan vervanging toe. Het oude zwembad en de oude sporthal zijn gesloopt. Er is een nieuw zwembad en een grote sporthal gebouwd aan de Hannie Schaftlaan in Rijen, sportcomplex Den Butter.

Waarom we dit doen

Het college heeft ervoor gekozen om in het plangebied een nieuwe sporthal te bouwen. Het plangebied ligt tussen de Mgr. Schaepmanstraat, van Oldenbarneveldtlaan, Colijnstraat en Monseigneur Nolensstraat.

Deze sporthal is bedoeld voor gymlessen (Fonkelbos en de Vijf Eiken school), trainingen door sportverenigingen en activiteiten om te bewegen voor speciale doelgroepen.

Voor de sporthal en de ruimte buiten is een nieuwe stedenbouwkundige gebiedsvisie gemaakt en vastgesteld.

In het plangebied komt ook een woongebouw met daarin 19 appartementen. In Rijen is vraag naar appartementen en woningen. Hiervoor is de bestemming voor een deel van het plangebied veranderd naar een woonbestemming.

Wat we gaan doen

Sporthal en buitenruimte

Omwonenden, toekomstige gebruikers en ervaringsdeskundigen dachten mee bij het ontwerp van de sporthal en het ontwerp van de buitenruimte. De sporthal is ook geschikt voor gebruik door mensen met een beperking, omdat iedereen moet kunnen sporten. De gemeente heeft ook veel aandacht voor duurzaamheid. De sporthal is volledig energieneutraal gebouwd. Architectenbureau DiederenDirrix heeft de sporthal ontworpen en Marseille Buiten heeft de ruimtebuiten ontworpen. Van der Horst aannemers heeft de sporthal gebouwd. 

Woongebouw

Projectontwikkelaar JA van Gisbergen BV ontwikkelt het woongebouw met 19 appartementen. Architect Kees van Beijsterveldt uit Gilze heeft het gebouw ontworpen. Omwonenden dachten mee met de bouwhoogte, de vorm van het gebouw en de grootte van het gebouw. De koopovereenkomst is getekend. De ontwikkelaar vraagt nu de bouwvergunning aan. Kin Makelaars uit Rijen verkoopt de appartementen. Als de verkoop van de appartementen goed gaat, start de bouw in de zomer van 2024. 

Meedenken en meedoen

Blijf op de hoogte van de plannen door u aan te melden voor de digitale nieuwsbrief.

Planning

De sporthal is klaar en in gebruik genomen. De bouw van het woongebouw start in de zomer van 2024 als er voldoende appartementen verkocht zijn.

Contact 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Jan Bras, projectleider, via e-mail en Nathalie van Baardwijk-Touw, omgevingsmanager, via e-mail. Of bel via 14 0161.