Snelfietsroute door Rijen

De provincie legt samen met gemeenten een snelfietsroute aan van Breda naar Tilburg. In 58 minuten staat u straks van hartje Breda in het centrum van Tilburg. Zonder file en zonder parkeerstress. De route gaat over deels bestaande fietsroutes door Dorst en Rijen, die we met elkaar verbinden. U krijgt als fietser zoveel mogelijk voorrang.

Wat hieraan vooraf ging

De snelfietsroute (F58) tussen Tilburg en het station Gilze-Rijen is klaar.

Waarom we dit doen

We fietsen steeds vaker en langere afstanden. Meer fietsen levert een positieve bijdrage aan uw gezondheid en het klimaat. Steden en dorpen worden beter bereikbaar. U hoeft niet hard te fietsen op de snelfietsroute. Het gaat erom dat u makkelijk door kunt fietsen. Of u nu op een gewone stadsfiets, racefiets, e-bike of bakfiets rijdt.

Wat we gaan doen

Bij de Vijf Eikenweg (N631) vervangt een onderdoorgang de spoorwegovergang. De onderdoorgang is in aanbouw en in 2024 klaar. De snelfietsroute gaat dan vanaf de Vincent van Goghstraat richting de N631 en via de onderdoorgang onder het spoor door richting de Broodbaan.

Als we de nieuwe stationsomgeving aanleggen, leggen we de snelfietsroute tussen de Vincent van Goghstraat en het Stationsplein aan.

De provincie legt de F58 over de Broodbaan en langs de N282 richting Dorst aan. Dit gebeurt, nadat de plannen voor de F58 door Dorst zijn uitgewerkt.

Goed om te weten

Lees meer over de snelfietsroutes in de provincie Noord-Brabant en over de plannen voor de snelfietsroute Breda-Tilburg.

Meedenken en meedoen

In de nieuwsbrief Spoorzone wordt ook informatie over de snelfietsroute gegeven. U kunt u aanmelden voor deze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons via e-mail of telefoonnummer 14 0161.

Met wie we samenwerken