Toerisme en Recreatie

Natuurschoon, tal van fiets- en wandelpaden en op korte afstand van Breda en Tilburg. Gemeente Gilze en Rijen is een prima uitvalsbasis voor een vakantie. Hieronder leest u alle informatie die u nodig heeft voor een bezoek aan Gilze en Rijen of als ondernemer in deze gemeente.

Toeristische informatie

Op zoek naar informatie voor uw bezoek aan gemeente Gilze en Rijen? Laat u inspireren op www.toerismedebaronie.nl. Toerisme de Baronie heeft volop tips en informatie over wandelen, fietsen, overnachten en andere activiteiten in onze gemeente. Ook vindt u hier een uitgebreid evenementenoverzicht.

Informatie voor (recreatie)ondernemers

Recreatieparken

De gemeente werkt integraal en projectmatig samen met de recreatieondernemers aan een goede kwaliteit van onze recreatieparken. We investeren in thema’s als veiligheid en regelgeving, maar kijken ook naar mogelijkheden voor duurzaamheid en goed gastheerschap. Wilt u meer weten over onze samenwerkingsaanpak recreatieparken? Informeert dan bij de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Bedrijvencontactfunctionaris

De bedrijfscontactfunctionaris onderhoudt de contacten tussen het bedrijfsleven en het gemeentebestuur en is vraagbaak bij tal van onderwerpen waar ondernemers in de gemeente mee te maken kunnen krijgen. Hij bemiddelt bij het uitgeven van bedrijfsterreinen en geeft voorlichting omtrent bedrijfshuisvesting. U kunt de bedrijfscontactfunctionaris, Eric van Mierlo, bereiken via 088-3821373 of mail naar ericvanmierlo@abg.nl.

Historie

De vier kernen Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen hebben een rijk verleden dat zelfs terug gaat naar de prehistorie. De geschiedenis van onze gemeente kenmerkt zich door verhalen over het kamp van Willem I, de Tweede Wereldoorlog, de opkomst van de Leerlooierijen en de vliegbasis Gilze-Rijen. Er zijn veel verhalen te vertellen over de geschiedenis van onze gemeente.

Heemkring Molenheide

Op de website van Heemkring Molenheide vindt u een schat aan informatie en verhalen van vroeger.

Canon Gilze en Rijen

Van de eerste bodemvondsten tot de eerste vliegbewegingen op de Molenheide. De meest bijzondere en bepalende gebeurtenissen uit het verleden zijn op het Canon van Gilze en Rijen op een rij gezet. Reis van het ene naar het andere verhaal uit onze geschiedenis.

Tijdmachine

Neem eens een kijkje bij de Tijdmachine Gilze en Rijen. U vindt een schat van informatie over de geschiedenis van Gilze, Hulten, Molenschot en Rijen in de Tijdmachine. Zoals een tijdlijn met foto’s en allerlei compacte verhalen.