Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar sluit een huwelijk of registreert een partnerschap. Een trouwambtenaar noemen we ook wel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Als gemeente hebben we trouwambtenaren. U kunt ook kiezen voor een eigen trouwambtenaar. 

Dit zijn onze trouwambtenaren

Bob Legius

Vier de liefde! Mijn naam is Bob Legius. 63 jaar jong en woonachtig in een oud stadshuisje in Tilburg met mijn hondje Billy. 33 jaar in Gilze gewoond waar mijn kinderen zijn opgegroeid. Werk als leidinggevende bij een welzijnsorganisatie. Een mooie baan waar de mens centraal staat. Daarnaast schrijf ik als hobby o.a romans.

Ik ben Babs geworden omdat liefde de basis is in het leven. Mogen bijdragen aan een van de mooiste dagen van het leven van 2 mensen die zoveel van elkaar houden dat ze dat willen bekrachtigen door het huwelijk of geregistreerd partnerschap is een voorrecht. Samen in gesprek om een ceremonie te maken waar jullie blij van worden. Want blijdschap, liefde en geluk, daar draait het allemaal om op deze dag.

Groetjes Bob

Eileen van Warners

Allereerst gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap!

Als trouwambtenaar zal ik op jullie grote dag een belangrijke rol hebben. Vanwege de liefde ben ik in 2020 vanuit Drenthe naar Oosterhout (NB) verhuisd om samen te leven met Rémon. Het is dan ook een eer om samen met jullie de liefde te mogen vieren.

Elk liefdespaar is uniek en samen kunnen we een ceremonie creëren die bij jullie past. Door mijn persoonlijke benadering en mijn gevoel voor humor zorg ik voor een ontspannen en goede sfeer tijdens de ceremonie. Ook ben ik flexibel en denk ik graag met jullie mee, zodat dit gedeelte van jullie dag ontspannen verloopt. Of jullie nu kiezen voor een intieme ceremonie in een klein gezelschap of een grootse viering met honderden gasten, ik sta voor jullie klaar.

Kortom, als jullie op zoek zijn naar een enthousiaste en persoonlijke trouwambtenaar, dan ben ik de juiste persoon voor jullie. Laten we samen jullie droomceremonie realiseren!

Naast mijn werk als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) werk ik als verpleegkundig specialist cardiologie bij ‘ZorrooPLUS’. Mijn hart gaat sneller kloppen van de liefde en van alles wat met hart te maken heeft.

“Heb elkaar lief, laat de liefde een golvende zee zijn tussen de kusten van 2 zielen.

Geef elkaar de ruimte, want de eik en de cipres groeien niet in elkaars schaduw”.

Bewerkt uit 'De Profeet' van Khalil Gibran

Joleen Jansen-Becu

Hallo! Wat leuk dat jullie gaan trouwen, gefeliciteerd!

Ik ben Joleen Jansen en ik zeg altijd dat mensen trouwen mijn ere baan is. Het is echt een voorrecht om op dit bijzondere moment zo dicht bij het bruidspaar te mogen staan. Mijn stijl laat zich het best omschrijven als enthousiast en persoonlijk. Ook vind ik dat er in een ceremonie best wat humor mag zitten, zonder dat we voorbij gaan aan dat waar het om gaat. Jullie staan centraal tijdens de ceremonie en samen met jullie dierbaren vieren we jullie liefde. 

Cornelie Verheugt-Meijer

Ik ben Cornelie, getrouwd en buiten mijn werkzaamheden als BABS werkzaam als ZZP-er.

Waarom al 25 jaar huwelijken sluiten en partnerschappen registeren? Omdat ik het altijd weer een fijne uitdaging vind om aan dat speciale moment tussen partners een mooie uitvoering te geven. Het vertrouwen dat mensen je geven om in korte tijd hun levensverhaal te vertellen in de hoop dat jij daarmee hun huwelijks- of registratiedag de gewenste invulling zult geven. Dat zijn aspecten die maken dat ik steeds gemotiveerd ben me voor 100% in te zetten om voor iemand hét mooiste moment op die mooiste dag te creëren. 

Hoeveel huwelijken ik al heb mogen sluiten en hoeveel partners registeren weet ik niet exact, wel weet ik dat ik er nog vele hoop te mogen doen!

Eva Verschuuren

Goed om te weten 

De trouwambtenaar maakt minimaal 2 weken van tevoren een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven. Bij een gratis of administratieve ceremonie kiezen wij een trouwambtenaar voor u.

Eigen trouwambtenaar 

U kunt ook kiezen voor een trouwambtenaar van een andere gemeente. De trouwambtenaar moet een geldige beëdiging bij de rechtbank hebben. Vul samen met de trouwambtenaar het formulier verzoek eigen trouwambtenaar in. De melding samen met het aanvraagformulier, moet u minimaal 2 maanden voor uw huwelijk online indienen. U heeft hiervoor DigiD nodig.

Meesturen

  • Kopieën geldige identiteitsbewijzen beide partners
  • Kopie geldig identiteitsbewijs trouwambtenaar
  • Kopie van de geldige beschikking beëdiging trouwambtenaar

Kosten

Bekijk voor de kosten van een eigen trouwambtenaar de pagina trouwen of partnerschap registeren.