Onze trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. In de gemeente Gilze en Rijen zijn er vier trouwambtenaren die huwelijken voltrekken en partnerschappen registreren.

Elk bruidspaar is uniek. Daarom maken de trouwambtenaren van de gemeente Gilze en Rijen van elke huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie iets bijzonders.
De trouwambtenaren vinden het een eer hieraan bij te dragen. Zij zullen een persoonlijke ceremonie verzorgen die bij jullie past. Hiervoor neemt de trouwambtenaar uiterlijk drie weken voor uw trouwdag of partnerschapsregistratie contact met u op om een afspraak te maken. Deze afspraak gebruikt de trouwambtenaar om jullie te leren kennen en tot die persoonlijke ceremonie te komen. Een ceremonie duurt 30 minuten tot maximaal 45 minuten. Er is ook ruimte voor gastsprekers tijdens de ceremonie. Iemand uit uw familie- of vriendenkring kan, eventueel met hulp van de trouwambtenaar, actief bijdragen aan de ceremonie.