Trouwambtenaren

Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u uw voorkeur aangeven wie de ceremonie uitvoert. De gemeente heeft een aantal Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS) die de huwelijken en geregistreerd partnerschappen voltrekken. De trouwambtenaar maakt een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven.

De trouwambtenaren van de gemeente zijn:

Willem Kriellaars

Als trouwambtenaar ben je bevoorrecht omdat je een actieve rol hebt in wat de mooiste dag moet zijn voor twee personen (ongeacht geloof, geslacht en afkomst) die in elkaar geloven.

Nieuwe contacten, verrassende ontmoetingen en ook werkelijk een bijdrage leveren aan het geluk van de inwoners van onze gemeente. Hoe mooi kan het zijn. Ik heb er een heel goed gevoel bij. Het is heel leuk en dankbaar om te doen.

Een goede voorbereiding en een vertrouwelijke band vanaf het begin is belangrijk. Dat begint bij onze kennismaking en het uitwisselen van de mogelijkheden en jullie wensen. Ook de eerste ideeën voor jullie persoonlijke toespraak ontstaan hier al. Uiteraard met een beetje humor. Overigens, alles in overleg, want het is en blijft JULLIE dag waar ik onderdeel van mag zijn. Verder is het is vrij eenvoudig wat mij betreft: jullie zijn klant en ik faciliteer.

Ik hoop dat ik jullie interesse heb gewekt en zie graag uit naar een persoonlijke kennismaking als voorbereiding op die fantastische dag.

Frank Boomaerts

Het beste kan ik mijzelf omschrijven als een mensenmens. Wat is er dan mooier dan deel uit te maken van het leven van twee mensen op het moment van het ja-woord? Die grote eer heb ik als trouwambtenaar.

Een persoonlijke benadering, wat humor en de bijpassende formaliteit, dat is waar het om draait bij mij tijdens de plechtigheid. Het moet voor jullie een plechtigheid zijn waar nog heel lang met plezier aan terug gedacht wordt en bij jullie past. Voor die plechtigheid heb ik jullie persoonlijke inbreng nodig. Deze inbreng ontvang ik het liefst tijdens een persoonlijk gesprek op een door jullie te bepalen tijdstip in huiselijke sfeer. Daarvoor kom ik met plezier langs en op deze manier leer ik jullie makkelijker kennen. En niet onbelangrijk: zo zien jullie ook welke persoon je voor je hebt staan en leren jullie mij ook beter kennen.

Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van een mooi moment in jullie leven.

Cornelie Verheugt-Meijer

Sinds 1988 ben ik met veel plezier en enthousiasme trouwambtenaar in onze gemeente en ook met regelmaat daarbuiten.

Het leuke aan deze functie vind ik het contact met zoveel verschillende mensen. Mensen die allemaal hun geschiedenis en verhaal met zich meedragen. Ik doe mijn best op in een kennismakingsgesprek te toetsen hoe het aanstaande bruidspaar over allerlei zaken denkt. Hun inbreng is natuurlijk van groot belang voor een mooie en persoonlijke toespraak. Een huwelijksceremonie is voor mij dan ook geslaagd als het bruidspaar en hun gasten de trouwzaal blij en vrolijk verlaten. Ik bied graag ruimte voor een persoonlijke touch door het bruidspaar. Mijn steekwoorden zijn dan ook betrokkenheid, persoonlijke aandacht en creativiteit!

Joleen Jansen

Jullie gaan trouwen, wat ontzettend leuk! Het kiezen van een passende trouwambtenaar is de volgende stap en hoe lastig is dat op basis van al die korte teksten? Een aantal woorden die mijn persoonlijkheid samenvatten zijn enthousiast, persoonlijk, humor, creatief, energiek en positief.

Vanuit mijn vak als communicatietrainer sluit ik eenvoudig aan op de toon en sfeer die gewenst zijn. De ene keer kan dat met wat meer humor en de andere keer is een formelere houding passender.

Vanuit mijn achtergrond als improvisatie-acteur en evenementenorganisator schakel ik makkelijk wanneer dat nodig is en kan ik inspelen op wat er op dat moment speelt.

De functie van trouwambtenaar is een verantwoordelijke functie. Iedere voltrekking is in mijn ogen maatwerk en dient met zorg voorbereid te worden, zodat jullie volledig in het middelpunt staan, dat jullie de aandacht krijgen die jullie verdienen en dat de juiste snaar geraakt wordt.

Ik kijk er naar uit om de huwelijksvoltrekking van jullie trouwdag onvergetelijk te maken.

Andere mogelijkheden

Als u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap wilt laten voltrekken door een eigen buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) dan moet deze al een actuele beëdiging en benoeming hebben in een andere Nederlandse gemeente. Daarnaast dient u een verzoek te doen aan de gemeente Gilze en Rijen tot het éénmalig benoemen van deze BABS. Neem hiervoor ruim voor uw huwelijks- of partnerschapsdatum contact op met de gemeente Gilze en Rijen via 14 0161.