Uittreksels

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring van de gemeente dat u in de gemeente Gilze en Rijen woont. Op het uittreksel staan uw volledige voornamen, uw achternaam, adres, woonplaats en geboortedatum. Als u meer gegevens op het uittreksel BRP wilt hebben, geeft u dit aan bij de online aanvraag onder ''Welk uittreksel heeft u nodig''? Kies hier voor ''Anders''. Het kan ook zijn dat u een uittreksel Burgerlijke Stand nodig heeft. De Burgerlijke Stand heeft een akte van  geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap en overlijden. U kunt ook daarvan een uittreksel opvragen.

Met DigiD kunt u online uw uittreksel aanvragen

Online aanvragen

U vraagt een uittreksel BRP aan bij ons als u ook in onze gemeente woont. Voor het uittreksel Burgerlijke Stand vraagt u het uittreksel aan in de gemeente waar de gebeurtenis (geboorte/ huwelijk/echtscheiding/overlijden) plaatsvond.

Vraag uw uittreksel gemakkelijk online aan. Hiervoor heeft u wel DigiD nodig. Bij de aanvraag moet u direct online betalen. Dit gebeurt via iDEAL (internetbankieren).

U kunt het uittreksel ook aanvragen aan de balie in het gemeentehuis. Maak dan wel eerst een afspraak. Breng een geldig legitimatiebewijs mee.

Meebrengen als u op afspraak komt

Wanneer u een afspraak heeft in het gemeentehuis, breng dan de volgende documenten mee:

  • bij een aanvraag voor uzelf en/of inwonende gezinsleden (mits gehuwd en geregistreerd partnerschap) alleen uw eigen identiteitsbewijs
  • contant geld of een pinpas om het uittreksel te betalen.

Bent u door iemand gemachtigd om een uittreksel aan te vragen, dan brengt u mee:

  • een brief met handtekening van degene waarvoor u de akte aanvraagt. Deze schrijft dat hij u toestemming geeft om als gemachtigde op te treden (in de brief moet vermeld zijn of het om een uittreksel of afschrift van de Burgerlijke Stand gaat en waar het afschrift voor nodig is, zodat duidelijk is welk uittreksel of afschrift u moet hebben).
  • uw eigen identiteitsbewijs
  • een geldig identiteitsbewijs van de persoon die u gemachtigd heeft of een kopie daarvan 
  • contant geld of een pinpas om het uittreksel te betalen

Kosten

Kosten uittreksels

Soort uittreksel

Prijs

Uittreksel BRP

€ 7,60

Uittreksel geboorteregister

€ 14,00

Uittreksel huwelijksregister

€ 14,00

Uittreksel echtscheidingsregister

€ 14,00

Uittreksel overlijdensregister

€ 14,00

Uittreksel of afschrift aanvragen voor ondernemers

Een uittreksel of akte kunt u het makkelijkst online aanvragen. Bij ons kunt u inloggen met eHerkenning (betrouwbaarheidsniveau EH2+). Bij de aanvraag moet u direct online betalen. Dit gaat via iDEAL (internetbankieren).

Bewijs van Nederlandschap

Een bewijs van Nederlanderschap is een verklaring van de burgemeester dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Op het bewijs staan uw naam, adres, woonplaats en nationaliteit. Hiermee kunt u uw Nederlandse nationaliteit aantonen. Dit kan handig zijn als een paspoort niet volstaat als officieel bewijs.

U kunt dit bewijs online aanvragen. Het is ook mogelijk om het bewijs aan te vragen in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak, via telefoonnummer 14 0161.