Burgemeester van Poppelstraat

De Burgemeester van Poppelstraat wordt een groenere en toekomstbestendige straat. Samen met de bewoners hebben we een mooi ontwerp en afspraken over de werkzaamheden in de tuinen gemaakt. Vanaf eind november wordt letterlijk van gevel tot gevel de straat vernieuwd. Samen met de bewoners zijn wij benieuwd naar het resultaat.

Wat hieraan vooraf ging

We hebben samen met bewoners, ontwerpbureau NieuwBlauw en Atab Civiele techniek een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is in december 2022 definitief gemaakt. Dat betekent dat er nu ontwerptekeningen zijn waarin in principe geen wijzigingen meer mogelijk zijn.

Er is een aanbestedingsprocedure geweest. Dit betekent dat aannemers zich konden inschrijven om de opdracht voor de gemeente uit te voeren. We hebben de aannemer gekozen die het beste past bij de opdracht. Aannemersbedrijven Donders Grondverzet en Transport en Den Ouden Infra voeren de werkzaamheden uit aan de Burgemeester van Poppelstraat.

Waarom we dit doen

Het riool in de Burgemeester van Poppelstraat moet nodig worden vervangen. Omdat de straat open moet, doen we ook andere aanpassingen in de inrichting van de straat. Zo maken we de straat groener en duurzamer.

Wat we gaan doen

  • Er komt een apart riool voor het regenwater, zodat het regenwater apart wordt opgevangen in de Gilzense Steenakkers. Dit maakt de kans op wateroverlast in de straat kleiner
  • De rioolbuizen in de hele straat worden vervangen
  • De straat krijgt een nieuwe inrichting

Planning

De werkzaamheden aan de straat zijn klaar voor de bouwvak van 2024 (19 juli). Het herstellen van de laatste voortuinen gaat door tijdens de zomervakantie. In het najaar planten we nog groen aan.

Goed om te weten

U kan het laatste nieuws over de werkzaamheden volgen via de BouwApp op uw smartphone. Download de Bouwapp en zoek in de app naar ‘Herinrichting Burgemeester van Poppelstraat’. De aannemer houdt u zo op de hoogte.

Contact

Voor vragen tijdens de werkzaamheden is elke woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur een inloopspreekuur in de keet van uitvoerder Den Ouden Infra. Deze vindt u langs de parkeerplaats aan de kruising/bocht tussen de Warande en Strijp. U kunt ook contact opnemen met Robin Klotz (omgevingsmanager Den Ouden Infra) op 06 21 69 19 67 of via e-mail.

Voor overige vragen over het project kunt u terecht bij Geert Schrijvers (projectleider gemeente) op 06 23 88 63 89 of via e-mail.