Herinrichting Burgemeester van Poppelstraat

De Burgemeester van Poppelstraat in Gilze wordt opnieuw ingericht. De rioleringsbuizen zijn aan vervanging toe. Daarbij kijkt de gemeente gelijk samen met de inwoners wat er verder nog beter kan in de straat. Denk daarbij aan de indeling van parkeerplekken en groen. Ook maken we aanpassingen die de straat beter bestand maken tegen extreme droogte of hevige regenbuien. Zo maken we samen een straat waar het ook in de toekomst fijn wonen is.

Ontwerp

In de afgelopen periode is er samen met bewoners, gemeente, NieuwBlauw en Atab Civiele techniek een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is in december 2022 definitief gemaakt. Dat betekent dat er nu ontwerptekeningen zijn waarin in de basis geen wijzigingen meer mogelijk zijn. Deze tekeningen vindt u onderaan de pagina als een pdf-bestand.

Planning

Er zijn nog een aantal stappen te gaan voordat er echt gewerkt kan worden in de straat.

  • Bestektekeningen maken - maart/april

Op deze tekeningen worden alle technische gegevens gezet die de aannemer nodig heeft om een prijs en een plan te maken.

  • Aannemer kiezen – mei/juni

Dit gebeurt door een aanbestedingsprocedure. Dat betekent dat de gemeente bekend maakt dat er een opdracht is om het werk te doen dat nodig is voor de Burgemeester van Poppelstraat. Aannemers kunnen dan inschrijven om de opdracht uit te voeren. Ze maken een prijs en een plan over hoe ze dit aan willen pakken. De gemeente kiest de aannemer die het beste past bij de opdracht.

  • Aan het werk – half augustus

Als alles volgens plan gaat kunnen de werkzaamheden van start. We verwachten dat het uitvoeren van alle werkzaamheden, inclusief het nieuwe riool in de Warande ongeveer 1 jaar duurt.

Voorbehoud planning

De bovenstaande planning is onder voorbehoud van onverwachte zaken. Mochten er wijzigingen in de planning zijn wordt u daarover als bewoner dan geïnformeerd. Op deze website kunt u altijd de actuele planning zien.

Vragen en contact

Voor vragen over het project kunt u terecht bij projectleider Geert Schrijvers. E-mail: geertschrijvers@abg.nl.Tel: 06-23886389