Milieustraat

We werken alleen op afspraak. U maakt de afspraak via de knop ‘afspraak maken’ rechtsboven deze pagina. Bellen naar 14 0161 kan ook. Voor het aanbieden van groenafval hoeft u geen afspraak te maken. Kijk hieronder voor de openingstijden en werkwijze. Zorg dat u bij een bezoek aan de Milieustraat altijd uw milieupas, een geldig legitimatiebewijs en uw pinpas meeneemt. Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de Milieustraat afgeven, voor andere soorten moet u betalen.

Openingstijden Milieustraat (Adres: Parallelweg 36 5121 LD Rijen)

Openingstijden Milieustraat
DagOpeningstijden
MaandagGesloten
Dinsdag08.30 uur tot 12.00 uur
Woensdag08.30 uur tot 12.00 uur
Donderdag08.30 uur tot 12.00 uur
Vrijdag08.30 uur tot 12.00 uur
Zaterdag08.30 uur tot 13.00 uur
ZondagGesloten

De milieustraat is in 2023 op de volgende dagen gesloten: 27 april (Koningsdag), 18 mei (Hemelvaartsdag) en 26 december (tweede kerstdag).

Bezoek aan milieustraat: maak eerst een afspraak

U maakt de afspraak via de knop ‘afspraak maken’ rechtsboven deze pagina. Bellen kan ook via 14 0161. U meldt zich aan voor een tijdblok. U hebt 20 minuten de tijd om uw afval aan te bieden.

Werkwijze milieustraat

  • Afspraak maken verplicht.
  • U mag alleen komen op het afgesproken tijdstip.
  • Houdt u aan de instructies van onze medewerkers.
  • Medewerkers van de milieustraat hoeven u niet te helpen met tillen.
  • Kinderen tot 12 jaar blijven in de auto.
  • U kunt alleen met pin betalen. Contactloos betalen is mogelijk als uw pinpas daarvoor geschikt is.
  • Heeft u hulpmiddelen (schop, bezem, etc.) nodig voor het lossen van afval? Breng deze dan zelf mee.

Brengen groenafval zonder afspraak

Uw groenafval kunt u brengen tijdens de openingstijden van de milieustraat.

Afvalsoorten en tarieven

Op de Milieustraat mag u alleen grof afval afkomstig uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Daarom laten we tractoren en vrachtwagen(tjes) niet toe. Mest van grotere ‘huisdieren’ valt onder bedrijfsafval en kunt u niet naar de milieustraat brengen. Zorg dat u uw legitimatie bij zich heeft. De medewerker van de Milieustraat kan erom vragen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval
Soort afvalPrijs
Asbest(vrij)Gratis, verpakt in doorzichtig plastic folie van minimaal 0,2 mm.
AutobandenPersonenautobanden gratis (max. vier per kalenderjaar, daarna € 9,55 per band). Vrachtautobanden en tractorbanden beschouwen wij als bedrijfsafval.
Dakbitumen en dakgrindGratis
DrankenkartonsGratis
Elektronische apparatuurGratis
FlessenGratis
Frituurvet/ -olieGratis*
Fijn huishoudelijk restafval (zakken)€ 4,00 per zak van 60 liter
Gipsplaten/ -blokkenGratis
GlasGratis
GrindGratis
Grof huishoudelijk afval/steenwol€ 38,20 per 1 m3, af te rekenen in 1/4 m3 eenheden. Minimaal aanbiedtarief 1/4 m3 € 9,55.
GrondGratis
Hout (sloophout, geïmpregneerd tuinhout)1 m3 gratis per jaar. Het hout moet dan wel gesorteerd en herbruikbaar zijn. Daarna voor elke ¼ m3 € 9,55 (minimaal aanbiedtarief). Er zijn drie categorieën hout: A (zuiver en schoon hout), B (sloophout) en C (geïmpregneerd tuinhout bijvoorbeeld van schuttingen en tuintafels).
IncontinentiemateriaalGratis. Aanleveren alleen in speciale zakken.
KadaversGratis
KartonGratis
Klein gevaarlijk afvalGratis, bij voorkeur in originele verpakking.
Laminaat€ 38,20 per 1 m3, af te rekenen in 1/4 m3 eenheden. Minimaal aanbiedtarief 1/4 m3 € 9,55
LuiersGratis. Aanleveren alleen in speciale zakken.
MatrasGratis, alleen droge matrassen; geen matrassen van honden.
Meubels (niet herbruikbaar)€ 38,20 per 1m3, af te rekenen in ¼ m3 eenheden. Minimaal aanbiedtarief ¼ m3 € 9,55
MetalenGratis
PapierGratis
PiepschuimGratis. Alleen schoon piepschuim.
Harde plastics/pvc, zoals speelgoed, tuinmeubeulen etc.Gratis
Plastic huishoudelijk verpakkingsafvalGratis
PuinPer kalenderjaar 1 m3 gratis, daarna € 9,55 per 1/4 m3.
SchoenenGratis (per paar gebundeld)
SnoeihoutGratis
TextielGratis
TuinafvalGratis
VlakglasGratis. Geen autoruiten, draadglas en dergelijke. Dit is restafval.
Vloerbedekking€ 38,20 per 1 m3, af te rekenen in 1/4 m3 eenheden.
ZandGratis

*Dit kunt u ook inleveren bij de PLUS in Gilze (Raadhuisstraat 26). 

Herbruikbare spullen

Heeft u nog bruikbare goederen die u kwijt wilt?

Hebbes Kringloopwinkel

  • Adres: Broekakkerweg 10a Gilze
  • Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur - 17.00 uur
  • Telefoonnummer: 06-14885186 

La Poubelle Rijen

Milieupas

De milieupas is een pas waarmee u alle ondergrondse containers in de gemeente kunt openen. U heeft deze pas ook nodig bij de milieustraat. Sommige bewoners uit de hoogbouw kunnen de pas ook gebruiken om een gezamenlijke GF-zuil te openen.

Elk huishouden heeft één milieupas. De pas staat per adres geregistreerd.

Is uw milieupas stuk?

Is uw milieupas stuk? Meld dit bij ons klantcontactcentrum via 14 0161 of per mail via info@gilzerijen.nl. Vermeld uw naam en uw woonadres.

Wat moet ik doen als ik verhuis?

Let op:

De milieupas van uw oude adres geldt NIET voor uw nieuwe adres. Doorloop de volgende stappen om ervoor te zorgen dat u een andere milieupas ontvangt voor uw nieuwe adres:

Stap 1 – Geef uw verhuizing door via het verhuisformulier. U krijgt van de gemeente per mail een bevestiging als deze in goede orde is ontvangen.

Stap 2 – Neem vervolgens contact op met de gemeente via info@gilzerijen.nl om een nieuwe milieupas aan te vragen. In de mail vermeldt u uw naam, (nieuwe) adres, telefoonnummer en verhuisdatum. U ontvangt de nieuwe milieupas op uw nieuwe adres.

Stap 3 – De milieupas is niet overdraagbaar. Op het moment van verhuizen vernietigt u de milieupas van uw oude woonadres. Laat deze NIET achter. De nieuwe inwoners op uw oude adres moeten zelf een nieuwe milieupas aanvragen door de eerste twee stappen te volgen.

Wanneer krijg ik een tegoed op de pas?

Komt u in onze gemeente wonen dan krijgt u één keer een tegoed van 25 euro op de pas. De inworpen in de ondergrondse container registreren wij apart. Die gaan niet van dit saldo af. Op de milieustraat kunt u veel afvalsoorten gratis aanbieden. Voor bijvoorbeeld vloerbedekking betaalt u wel kosten. Deze gaan van uw saldo van uw milieupas af. Is het saldo op de milieupas niet voldoende? Dan kunt u het bedrag bij de milieustraat pinnen. Het is niet mogelijk het saldo op uw milieupas aan te vullen, een resterend bedrag over te zetten op een nieuwe milieupas of geldelijk uit te laten keren. Wilt u weten hoeveel saldo nog op uw milieupas staat? Neem contact op met ons klantcontactcentrum via 14 0161 of per mail via info@gilzerijen.nl en vermeld uw naam en uw woonadres.

Milieupas kwijt of kapot?

Als de pas kapot is of als u de pas kwijtraakt, moet u dit meteen melden bij de gemeente, via 14 0161. Er wordt dan een nieuwe milieupas voor u gemaakt die u op afspraak bij de balie kunt ophalen. Uw oude pas blokkeren wij. Pas op het moment dat u een melding maakt, bent u niet meer verantwoordelijk voor de pas. Voor een nieuwe pas betaalt u €10,00. Vindt u uw oude pas later toch terug, dan kunnen we die niet meer deblokkeren. U ontvangt het betaalde bedrag van €10,00 niet terug en u kunt de pas niet meer gebruiken.

In de milieupas zit een chip. Als u de pas buigt of er een gaatje in maakt, beschadigt u de pas. De pas werkt dan niet meer.

Waar kan ik zien wat ik moet betalen?

U krijgt, zoals elke jaar, in september een afrekening via Brabant Water. Op die rekening ziet u, naast het vastrecht, ook hoeveel keer u een vuilniszak in de ondergrondse container hebt gegooid.

Is er controle op gebruik van de pas?

Wij registreren hoe vaak met een bepaalde milieupas de ondergrondse containers worden gebruikt. Als wij denken dat uw pas wordt gebruikt voor het storten van ander afval dan normaal huishoudelijk restafval dan nemen wij contact met u op.