Milieustraat

Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de Milieustraat afgeven, voor andere soorten moet u betalen. Zorg dat u bij een bezoek aan de Milieustraat altijd uw milieupas, een geldig legitimatiebewijs en uw pinpas meeneemt.

LET OP – maatregelen als gevolg van coronavirus, Milieustraat blijft dicht tot en met 6 april, brengen snoeiafval wel mogelijk

De milieustraat in Rijen is gesloten. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat de huis-aan-huis-inzameling van afval gewoon doorgaat via het ophaalschema zoals dat op uw afvalkalender staat. Andere werkzaamheden, zoals het oplossen van storingen aan bijvoorbeeld de riolering, pakken we op de normale manier op. Ook de compostactie in de week van 23 maart vervalt. Er zijn echter veel inwoners die juist nu in de tuin aan de slag zijn om te snoeien of andere werkzaamheden te verrichten. Daarom bieden wij vanaf donderdag 19 maart wel de mogelijkheid om groen- en snoeiafval aan te bieden. Dat kan tijdens de gebruikelijke openingstijden. Ingang via de tweede poort, Parallelweg 36 in Rijen. Het aanbieden van groen- en snoeiafval is gratis. Hiervoor is geen direct contact nodig tussen onze medewerker en u. Blijf in de auto zitten en neem uw milieupas mee.

Openingstijden Milieustraat

Voor een bezoek aan de Milieustraat hoeft u geen afspraak te maken.

Openingstijden Milieustraat (Adres: Parallelweg 36 5121 LD Rijen)

Openingstijden Milieustraat

Dag

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

08.30 uur tot 11.30 uur

Woensdag

08.30 uur tot 11.30 uur

Donderdag

08.30 uur tot 11.30 uur

Vrijdag

08.30 uur tot 11.30 uur

Zaterdag

08.30 uur tot 13.00 uur

Zondag

Gesloten

De milieustraat is in 2020 op de volgende dagen gesloten: 1 januari (Nieuwjaar), 10 april (Goede Vrijdag), 5 mei (Bevrijdingsdag), 21 mei (Hemelvaart), 25 en 26 december (Kerstmis).

Afvalsoorten en tarieven

Op de Milieustraat mag u alleen grof afval afkomstig uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Zorg dat u uw legitimatie bij zich heeft. De medewerker van de Milieustraat kan erom vragen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval

Soort afval

Prijs

Asbest(vrij)

Gratis, verpakt in doorzichtig plastic folie van minimaal 0,2 mm.

Autobanden

Personenautobanden gratis (max. 4 per kalenderjaar, daarna € 8,75 per band). Vrachtautobanden en tractorbanden beschouwen wij als bedrijfsafval.

Dakbitumen en dakgrind

Gratis

Drankenkartons

Gratis

Elektronische apparatuur

Gratis

Flessen

Gratis

Frituurvet/ -olie

Gratis* 

Fijn huishoudelijk restafval (zakken)

€ 3,50 per zak van 60 liter

Gipsplaten/ -blokken

Gratis

Glas

Gratis

Grind

Gratis

Grof huishoudelijk afval/ steenwol

€ 35,00 per 1 m3, af te rekenen in 1/4 m3 eenheden. Minimaal aanbiedtarief 1/4 m3 € 8,75.

Grond

Gratis

Hout (sloophout, geïmpregneerd tuinhout, laminaat)

Gratis

Incontinentiemateriaal

Gratis. Aanleveren alleen in speciale zakken.

Kadavers

Gratis

Karton

Gratis

Klein gevaarlijk afval

Gratis, bij voorkeur in originele verpakking.

Laminaat

Gratis

Luiers

Gratis. Aanleveren alleen in speciale zakken.

Matras

Gratis, alleen droge matrassen; geen matrassen van honden.

Metalen

Gratis

Papier

Gratis

Piepschuim

Gratis. Alleen schoon piepschuim.

Plastic groot, zoals speelgoed,tuinmeubelen etc.

Gratis

Plastic verpakkingsafval

Gratis

Puin

Per kalenderjaar 1 m3 gratis, daarna € 8,75 per 0,25 m3.

Schoenen

Gratis (per paar gebundeld)

Snoeihout

Gratis

Textiel

Gratis

Tuinafval

Gratis

Vlakglas

Gratis. Geen autoruiten, draadglas en dergelijke. Dit is restafval.

Vloerbedekking

€ 35,00 per 1 m3, af te rekenen in 1/4 m3 eenheden.

Zand

Gratis

*Dit kunt u ook inleveren bij een aantal supermarkten in onze gemeente (Gilze: COOP , Raadhuisstraat 26 en Rijen: AH, Wilhelminaplein 8 en Jumbo, Wilhelminaplein 20).

Herbruikbare spullen

Heeft u nog bruikbare goederen die u kwijt wilt?

Hebbes Kringloopwinkel

  • Adres: Broekakkerweg 10a Gilze
  • Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur - 17.00 uur
  • Telefoonnummer: 06- 46 18 20 69
  • E-mail: Boon0458@planet.nl

La Poubelle Rijen

  • Adres: Haansbergseweg 22a, 5121 LJ Rijen
  • Telefoonnummer: 013-5439222
  • www.lapoubelle.nl 

Kringloopwinkel Rijen

  • Adres: Hoofdstraat 65, 5121 JB Rijen
  • Telefoonnummer: 06-19883479

Milieupas

De milieupas is een pas waarmee u alle ondergrondse containers in de gemeente kunt openen. U heeft deze pas ook nodig bij de milieustraat. Sommige bewoners uit de hoogbouw kunnen de pas ook gebruiken om een gezamenlijke GF-zuil te openen.

Elke woning heeft één milieupas. De pas staat per adres geregistreerd.

Is uw milieupas stuk?

Is uw milieupas stuk? Meld dit bij ons klantcontactcentrum, via 14 0161. Omruilen bij de Milieustraat kan ook.

Wat moet ik doen als ik verhuis?

Als u gaat verhuizen moet u dit  doorgeven via het verhuisformulier. Wij blokkeren dan automatisch de milieupas. De milieupas hoort bij uw woning. Laat de pas dus achter bij de woning. Gaat u binnen de gemeente Gilze en Rijen op een nieuw adres wonen, dan krijgt u een nieuwe milieupas. Uw saldo zetten wij over op de nieuwe pas. Is uw saldo lager dan 25 euro? Dan vullen wij uw saldo aan tot 25 euro.

Wanneer krijg ik een tegoed op de pas?

Komt u in de gemeente wonen dan krijgt u één keer een tegoed van 25 euro op de pas. De inworpen in de ondergrondse container registreren wij apart. Die gaan niet van dit saldo af. Op de milieustraat kunt u heel veel afvalsoorten gratis aanbieden. Voor bijvoorbeeld vloerbedekking betaalt u wel kosten. Deze gaan van uw saldo van uw milieupas af. Is het saldo op de milieupas niet voldoende? Dan kunt u het bedrag bij de milieustraat pinnen. Stond er vorig jaar nog een tegoed op uw oude milieupas? Dan hebben we dit tegoed overgezet op uw nieuwe milieupas. Bij de milieustraat kunnen we zien of u nog een saldo op uw pas hebt.

Uw oude milieupas is niet meer geldig.

Aanbieden huisvuilzakken

Bij de milieustraat kunt u ook huisvuilzakken aanbieden met kleine huishoudelijk restafval. Hiervoor rekenen wij hetzelfde tarief als voor de ondergrondse container.

Milieupas kwijt of kapot?

Als de pas kapot is of als u de pas kwijtraakt, moet u dit meteen melden bij de gemeente, via 14 0161. U krijgt dan een nieuwe pas. Uw oude pas blokkeren wij. Pas op het moment dat u een melding maakt, bent u niet meer verantwoordelijk voor de pas. Voor een nieuwe pas betaalt u €10,00. Vindt u uw oude pas later toch terug, dan kunnen we die niet meer deblokkeren. U ontvangt het betaalde bedrag van €10,00 niet terug en u kunt de pas niet meer gebruiken.

In de milieupas zit een chip. Als u de pas buigt of er een gaatje in maakt, beschadigt u de pas. De pas werkt dan niet meer.

Waar kan ik zien wat ik moet betalen?

U krijgt, zoals elke jaar, in september een afrekening via Brabant Water. Op die rekening ziet u, naast het vastrecht, ook hoeveel keer u een vuilniszak in de ondergrondse container hebt gegooid.

Is er controle op gebruik van de pas?

Wij registreren hoe vaak met een bepaalde milieupas de ondergrondse containers worden gebruikt. Als wij denken dat uw pas wordt gebruikt voor het storten van ander afval dan normaal huishoudelijk restafval dan nemen wij contact met u op.