Hulp bij schulden

Als u uw rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen de problemen zich snel opstapelen. U krijgt aanmaningen, er staat misschien een deurwaarder op de stoep, u piekert over geld... Voor inwoners uit Gilze en Rijen is er een instantie waar u terecht kunt voor hulp.

Doe de Geldfit test!

Gemeente Gilze en Rijen is nu ook aangesloten bij Geldfit. Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. In Nederland heeft één op de vijf mensen moeite om iedere maand de rekeningen te betalen. De kans is groot dat u mensen kent die zich zorgen maken over geld. Of misschien bent u zelf op zoek naar advies.

De anonieme test op Geldfit.nl helpt om financieel fit te blijven óf te worden. Aan de hand van enkele korte vragen geven we u inzicht in hoe u ervoor staat. U ontvangt tips en krijgt een overzicht waar u terecht kunt voor hulp. Ook kunt u voor hulp bellen met telefoonnummer 0800-8115.

Heeft u schulden of betalingsachterstanden? Kredietbank Nederland helpt u

Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. De gemeente werkt samen met Kredietbank Nederland. Kredietbank Nederland biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten). De ondersteuning door Kredietbank Nederland is voor u gratis.

Hoe kunt u Kredietbank Nederland bereiken?

U kunt Kredietbank Nederland op de volgende manieren bereiken:

PLANgroep

Als uw dossier bij Plangroep loopt, kunt u PLANgroep op de volgende manieren bereiken:

Budgetcafé

In het Budgetcafé kunt u gratis terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. U kunt binnenlopen voor bijvoorbeeld hulp bij het aanvragen of wijzigen van zorg- en huurtoeslag. Maar ook voor het ordenen van de administratie en het maken van een budgetplan. Of als u moeite heeft om rond te komen van uw inkomen, kunt u er terecht voor hulp of advies.

Waar kan ik terecht en wanneer?

Als inwoner van een ABG-gemeente (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen) mag u bij alle Budgetcafés in de regio binnenlopen. Zo kunt u kiezen welke tijd en locatie het beste uitkomt. Dat is bijvoorbeeld handig als u werkt in één van de andere dorpen. De Budgetcafés hebben verschillende openingstijden.

Openingstijden

Het Budgetcafé heeft spreekuren in Alphen, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen. U mag kiezen bij welk Budgetcafé u binnenloopt. Een afspraak maken is niet nodig.

  • Alphen: dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur in Het Trefpunt bij cultureel centrum Den Heuvel (Heuvelstraat 5);
  • Baarle-Nassau: maandag van 9.00 tot 10.30 uur in Cultuurcentrum Baarle (Pastoor de Katerstraat 7);
  • Gilze: dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur in Cultureel centrum de Schakel (Kerkstraat 104);
  • Rijen: vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur in cultureel centrum De Boodschap (Nassaulaan 62-64).

Inwoners met vragen over de Budgetcafés of geldzaken kunnen bellen met het Dorpsteam. Het telefoonnummer is 088 - 605 06 05. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Kijk ook voor meer informatie op www.dorpsteamabg.nl.

Vroeg Eropaf

Lukt het u niet om uw rekeningen op tijd te betalen? Bijvoorbeeld uw energie- of waterrekening, uw zorgverzekering of uw huur? Dan kan het zijn dat ons Team Vroeg Eropaf contact met u opneemt.

Ondernemers met schulden

Ondernemen is niet altijd even makkelijk en brengt uitdagingen met zich mee. Zo kan het zijn dat u de financiële situatie van uw bedrijf (even) niet meer overziet en/of dat u bijvoorbeeld schulden of financiële problemen heeft. U staat niet alleen hierin en hiervoor kunt u hulp krijgen. 'Over Rood' begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst en behartigt uw belangen. Dit alles is gratis. U kunt contact opnemen met Over Rood. Dit kan via het e-mailadres breda@overrood.nl en telefonisch via 085-0408416.