Hulp bij schulden

Als u uw rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen de problemen zich snel opstapelen. U krijgt aanmaningen, er staat misschien een deurwaarder op de stoep, u piekert over geld... Voor inwoners uit Gilze en Rijen is er een instantie waar u terecht kunt voor hulp.

Heeft u schulden of betalingsachterstanden? PLANgroep helpt u

Vanaf 1 januari 2020 heeft de gemeente Gilze en Rijen een nieuwe partner op het gebied van schuldhulpverlening: PLANgroep. PLANgroep heeft de taken van Kredietbank West-Brabant en Instituut voor Maatschappelijk Welzijn (IMW) op het gebied van schuldhulpverlening overgenomen voor alle nieuwe klanten. Als u al een schuldhulpverleningstraject bij de Kredietbank West-Brabant had lopen, verandert er voor u niets.

Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. PLANgroep biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten).

Hoe kunt u PLANgroep bereiken?

U kunt PLANgroep op de volgende manieren bereiken:

  • telefonisch via 088-5004899;
  • per e-mail via GR@PLANgroep.nl;
  • u kunt binnenlopen bij het Budgetcafé in Rijen.

Budgetcafé

Overzicht bewaren over uw geldzaken kan soms lastig zijn. Hierover praten kan dan helpen, want vragen over geld zijn heel normaal. U kunt hiervoor terecht in het Budgetcafé, gevestigd in het Palet in Rijen.

Let op - maatregelen coronavirus
Door de coronacrisis is het Budgetcafé uitsluitend op afspraak geopend. Voor vragen of om een afspraak te maken, kunt u een mail sturen naar bertseverens@abg.nl of bellen met 06-57601816.

Waarvoor kan ik terecht?
In het Budgetcafé kunt u terecht met allerlei vragen als het gaat om uw geldzaken. Bijvoorbeeld met het invullen van formulieren voor bijzondere bijstand van de gemeente of het aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst (onder ander huur- of zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget).

Wie helpt mij?
U wordt in het Budgetcafé geholpen door een team van professionals en vrijwilligers. Zij geven u tips en bieden u hulp. Bijvoorbeeld met het in orde brengen van uw administratie. Het advies is gratis.

Waar kan ik terecht en wanneer?
Het Budgetcafé is gevestigd in het Palet op de Rembrandtlaan 54 in Rijen. De openingstijden zijn elke vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00.

Vroeg Eropaf

Vroeg Eropaf binnen de schuldhulpverlening is het in een zo vroeg mogelijk stadium in beeld brengen van mensen met financiële problemen om vroegtijdige hulpverlening mogelijk te maken. Kijk hier voor meer informatie over het Vroeg Eropaf-team.

Ondernemers met schulden

Ondernemen is niet altijd even makkelijk en brengt uitdagingen met zich mee. Zo kan het zijn dat u de financiële situatie van uw bedrijf (even) niet meer overziet en/of dat u bijvoorbeeld schulden of financiële problemen heeft. U staat niet alleen hierin en hiervoor kunt u hulp krijgen. PLANgroep legt voor u contact met de organisatie ‘Over Rood’. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst en behartigt uw belangen. Dit alles is uiteraard gratis.

U kunt zich aanmelden door te bellen met PLANgroep via 088-5004899 of door een mail te sturen naar GR@PLANgroep.nl. U kunt uiteraard ook rechtstreeks contact opnemen met Over Rood. Dit kan via het e-mailadres breda@overrood.nl en telefonisch via 085-0408416.