Hulp bij schulden

Als u uw rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen de problemen zich snel opstapelen. U krijgt aanmaningen, er staat misschien een deurwaarder op de stoep, u piekert over geld... Voor inwoners uit Gilze en Rijen is er een instantie waar u terecht kunt voor hulp.

Heeft u schulden of betalingsachterstanden? PLANgroep helpt u

Vanaf 1 januari 2020 heeft de gemeente Gilze en Rijen een nieuwe partner op het gebied van schuldhulpverlening: PLANgroep. PLANgroep heeft de taken van Kredietbank West-Brabant en Instituut voor Maatschappelijk Welzijn (IMW) op het gebied van schuldhulpverlening overgenomen voor alle nieuwe klanten. Als u al een schuldhulpverleningstraject bij de Kredietbank West-Brabant had lopen, verandert er voor u niets.

Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. PLANgroep biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten).

Hoe kunt u PLANgroep bereiken?

U kunt PLANgroep op de volgende manieren bereiken:

  • telefonisch via 06-13461160;
  • per e-mail via GR@PLANgroep.nl;
  • u kunt binnenlopen bij het Budgetcafé in Rijen.

Hoe lever ik mijn documenten aan?

Als u post heeft voor PLANgroep, kunt u dit het beste per e-mail aanleveren. Lukt dat niet? Lever de documenten in een gesloten enveloppe aan:

  • bij het Budgetcafé op vrijdagochtend;
  • bij het IMW, Antoinette Nijhoffstraat 15 in Rijen;
  • of stuur op naar: PLANgroep, Postbus 340 4100 AH Culemborg.

Budgetcafé

Het Budgetcafé is een gratis inloopspreekuur voor inwoners van onze gemeente die moeilijk rond kunnen komen met hun inkomen. Aan de hand van uw vraag of probleem, krijgt u tips en adviezen waarmee u zelf aan de slag kunt. Een team van professionals en vrijwilligers staat voor u klaar. Een afspraak maken is dus niet nodig. Desgewenst komt er een vervolgafspraak.

Het Budgetcafé organiseert ook workshops op het gebied van thuisadministratie en budgetteren. Het Budgetcafé is een initiatief van de gemeente Gilze en Rijen samen met PLANgroep, IMW en Woonstichting Leystromen.

Wilt u meer informatie over het Budgetcafé?

Voor meer info over het Budgetcafé kunt u terecht bij het klantcontactcentrum van de gemeente Gilze en Rijen, telefoonnummer 14 0161.

Het Budgetcafé is gevestigd in het Palet op de Rembrandtlaan 54 in Rijen. De openingstijden zijn elke vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00.