Hulp bij schulden

Als u uw rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen de problemen zich snel opstapelen. U krijgt aanmaningen, er staat misschien een deurwaarder op de stoep, u piekert over geld... Voor inwoners uit Gilze en Rijen is er een instantie waar u terecht kunt voor hulp.

Doe de Geldfit test!

Gemeente Gilze en Rijen is nu ook aangesloten bij Geldfit. Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. In Nederland heeft één op de vijf mensen moeite om iedere maand de rekeningen te betalen. De kans is groot dat u mensen kent die zich zorgen maken over geld. Of misschien bent u zelf op zoek naar advies.

De anonieme test op Geldfit.nl helpt om financieel fit te blijven óf te worden. Aan de hand van enkele korte vragen geven we u inzicht in hoe u ervoor staat. U ontvangt tips en krijgt een overzicht waar u terecht kunt voor hulp. Ook kunt u voor hulp bellen met telefoonnummer 0800-8115.

Heeft u schulden of betalingsachterstanden? Kredietbank Nederland helpt u

Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. De gemeente werkt samen met Kredietbank Nederland. Kredietbank Nederland biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten). De ondersteuning door Kredietbank Nederland is voor u gratis.

Hoe kunt u Kredietbank Nederland bereiken?

U kunt Kredietbank Nederland op de volgende manieren bereiken:

PLANgroep

Als uw dossier bij Plangroep loopt, kunt u PLANgroep op de volgende manieren bereiken:

Budgetcafé

Overzicht bewaren over uw geldzaken kan soms lastig zijn. Hierover praten kan dan helpen, want vragen over geld zijn heel normaal. U kunt hiervoor terecht in het Budgetcafé, gevestigd in het Palet in Rijen.

Het Budgetcafé is uitsluitend op afspraak geopend. Voor vragen of om een afspraak te maken, kunt u een mail sturen naar bertseverens@abg.nl of bellen met 06-57601816.

Waarvoor kan ik terecht?

In het Budgetcafé kunt u terecht met allerlei vragen als het gaat om uw geldzaken. Bijvoorbeeld met het invullen van formulieren voor bijzondere bijstand van de gemeente of het aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst (onder ander huur- of zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget).

Wie helpt mij?

U wordt in het Budgetcafé geholpen door een team van professionals en vrijwilligers. Zij geven u tips en bieden u hulp. Bijvoorbeeld met het in orde brengen van uw administratie. Het advies is gratis.

Waar kan ik terecht en wanneer?

Het Budgetcafé is gevestigd in het Palet op de Rembrandtlaan 54 in Rijen. De openingstijden zijn elke vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00.

Vroeg Eropaf

Lukt het u niet om uw rekeningen op tijd te betalen? Bijvoorbeeld uw energie- of waterrekening, uw zorgverzekering of uw huur? Dan kan het zijn dat ons Team Vroeg Eropaf contact met u opneemt.

Ondernemers met schulden

Ondernemen is niet altijd even makkelijk en brengt uitdagingen met zich mee. Zo kan het zijn dat u de financiële situatie van uw bedrijf (even) niet meer overziet en/of dat u bijvoorbeeld schulden of financiële problemen heeft. U staat niet alleen hierin en hiervoor kunt u hulp krijgen. PLANgroep legt voor u contact met de organisatie ‘Over Rood’. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst en behartigt uw belangen. Dit alles is uiteraard gratis.

U kunt zich aanmelden door te bellen met Kredietbank Nederland via via 088-6262777 of door een mail te sturen naar gilzerijen@kbnl.nl. U kunt uiteraard ook rechtstreeks contact opnemen met Over Rood. Dit kan via het e-mailadres breda@overrood.nl en telefonisch via 085-0408416.